Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la începutul anului

Doar doi funcţionari MIRA din judeţ au sesizat că li s-a oferit şpagă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dintre miile de funcţionari din judeţ, din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), fie ei poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi etc., de la începutul anului şi până în prezent, doar doi dintre ei au reclamat ofiţerilor anticorupţie că li s-a oferit şpagă.

În rest, nici unul nu a pomenit că ar fi fost victima unei tentative de mituire sau ar avea cunoştinţă despre colegi de serviciu implicaţi în astfel de activităţi ilicite.

Concluzia acestor date statistice, oferite de Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie, nu poate fi decât aceea că şpaga a dispărut din sistem şi că atât funcţionarii MIRA din judeţ, cât şi cetăţenii cu care vin în contact au renunţat la a mai primi, respectiv da, bani sau alte foloase pentru tot felul de servicii.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al DGA Suceava, subcomisarul Cristian Macsim, nu e aşa de convins de dispariţia totală a corupţiei din rândurile cadrelor MIRA din judeţ, cu atât mai mult cu cât, anual, se primesc zeci de sesizări privind astfel de fapte.

Ofiţerul ne-a declarat că, din analizele şi discuţiile avute cu sute de funcţionari MIRA, de-a lungul numeroaselor întâlniri pe linia prevenirii faptelor de corupţie, o bună parte dintre aceştia au declarat că, dacă ar avea cunoştinţă despre fapte de corupţie ale colegilor lor, nu ar anunţa autorităţile competente.

Motivele, ne explică Cristian Macsim, sunt diverse, fie pentru că eventualii denunţători se tem că vor fi catalogaţi ca „turnători” şi vor avea viaţă grea în continuare la serviciu, fie pentru că ştiu că un eventual denunţ i-ar pune pe drumuri, fiind nevoiţi să meargă la audieri, să piardă ore întregi la dat declaraţii şi, în cazul în care se ajunge în instanţă, să apară ca martori în faţa judecătorilor.

 

Sprijin de la cetăţeni

Purtătorul de cuvânt al DGA Suceava e de părere că tot cetăţenii sunt cei care pot să ajute la depistarea cazurilor de corupţie.

„Până la urmă, cetăţeanul vine în contact direct cu funcţionarul... Asigurăm toţi cetăţenii că suntem permanent la dispoziţia lor şi ne pot contacta la numerele de telefon 0230/203340, 0230/203341 – Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Suceava; 0230/530290 - Biroul Relaţii cu Publicul, sau se pot prezenta la sediul nostru situat în strada Petru Rareş, numărul 15, etaj 3, în clădirea Curţii de Conturi Suceava”, subliniază Macsim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar doi funcţionari MIRA din judeţ au sesizat că li s-a oferit şpagă.
 Vizualizări articol: 2143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Doar doi funcţionari MIRA din judeţ au sesizat că li s-a oferit şpagă2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In sfarsit am ajun la....nivel european !!! trimis de
(19 nov 2008, 12:40:13
daca....spaga nu..."EXISTA" in...suceava , CA DOAR NU...CREDETI CA NU- I ...ADEVARAT , atunci eu propun sa...desfiintam Serviciul Teritorial Suceava al Directiei Generale Anticoruptie ca n-are rost sa aruncam...bani in vant !!

ce rost are infiintarea unei...institutii , angajarea gramadei de...specialisti , daca nu are ce sa...GASEASCA !!

sa va intre bine in...cap : IN SUCEAVA NU EXISTA....CORUPTIE !!

norocul...lor ca acum nu se mai fac...comentarii , ca ar fi cu ...zecile sau chiar mai mult !!!

bine ca pt monitorul mai de pret este..."calitatea" comentariilor si nu cantitatea.

cel putin e....liniste si mie nimeni nu-mi arata...greselile gramaticale cum si lor nimeni nu le...arata CORUPTIA !!

TRAIASCA..."CALITATEA " !

BRAVO...MONITORUL !!
2.   Rw trimis de
(19 nov 2008, 13:18:00
E clar , daca din miile de angajati MIRA , doar doi au reclamat ca li sa oferit spaga , inseamna ca cealalta parte , adica 99,9%, sunt spagari .

Cei 99,9% se plimba in masini de lux , pe cand ....cei doi cu dacia model 1980 .

In concluzie dle comisar Macsim , slaba este activitatea dvs , si nu uitati : lasati toleranta , cam multe cazuri oferita spre cercetare colegilor dvs sau dispus scoaterea de sub urmarire penala sau plangerea a fost trimisa altui compartiment intrucat competenta nu va apartine . Mai uitativa prin acte din cand in cand .

Cu circa doua luni in urma un coleg al dvs a facut acest lucru , a trimis cauza spre solutionare Parchetului Radauti(?) , culmea este ca insasi seful acestui parchet era implicat ......deci ? il puneti pe acest sef de parchet sa-si dea singur palme cu piciorul . Cum e dle Macsim ? e corect ? eu zic ca nu e corect . E vorba de un coleg al dvs ce-si are biroul in incinta politiei de frontiera din Radauti
3.   Fara titlu!!! trimis de
(19 nov 2008, 19:25:36
Sunteti o rusine pentru toti romanii. Daca nu mananca nimeni ****, voi nu descoperiti nimic. Daca vine unul la voi, banuiesc ca aveti grija sa musamalizati cazul. Nu stiu cati sunteti acolo dar daca aveti doar doua cazuri intrun an nu stiu cum aveti curaj sa va haliti salariile de bugetari. Doar banuiesc...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei