Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Băişanu prezintă conţinutul legilor pe care le va susţine în Parlament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PNL pentru un mandat de deputat în colegiul Suceava, Alexandru Băişanu, a prezentat, în cursul zilei de ieri, conţinutul a trei dintre cele cinci proiecte de lege pe care intenţionează să le susţină în Parlamentul României. Băişanu a făcut referire, în primul rând, la „Legea capitalizării Bucovinei”, proiect despre care a spus că va crea cadrul legal prin care pădurile din judeţul Suceava să nu mai fie tăiate, exploatate şi gestionate de instituţii care nu reprezintă interesele sucevenilor.

„Banii proveniţi din aceste activităţi trebuie să rămână în judeţ pentru a fi utilizaţi în interesul sănătăţii, educaţiei, asistenţei sociale, bisericii, culturii, turismului, dezvoltării infrastructurii, a revigorării mediului de afaceri, precum şi pentru crearea de noi locuri de muncă. Toate acestea vor contribui de fapt, la  creşterea nivelului viaţă al tuturor sucevenilor”, a declarat Băişanu.

 

Pensii indexate în funcţie de rata inflaţiei

În acelaşi timp, el a precizat că un alt proiect al său prevede aducerea de amendamente la actuala lege a pensiilor. Liberalul sucevean a spus că va susţine creşterea pensiilor pentru agricultori, până la nivelul salariului minim pe economie. Băişanu a spus că proiectul său mai prevede stabilirea pensiilor în sumă de minim 70% din salariul mediu pe economie, compensarea anuală a pensiilor în funcţie de raţa inflaţiei, posibilitatea transformării în bani sau în bonuri de masă a tichetelor de tren primite de către pensionari şi nefolosite până la sfârşitul unui an.

Nu în ultimul rând, Alexandru Băişanu a făcut referire la Legea achiziţiilor publice, precizând că acest act normativ ar trebui modificat „pentru stoparea cheltuirii nejusitificate a banilor publici. El a precizat că amendamentele pe care le va aduce la această lege vizează scurtarea timpului în care se organizează o achiziţie publică, dar şi eliminarea criteriului „preţul cel mai mic”, pe care îl consideră fals.

Candidatul liberal a mai adăugat că în perioada imediat următoare va prezenta detalii legate de conţinutul celorlalte două proiecte de legi pe care le are pregătite, şi anume „Legea punerii în aplicare imediată a tuturor sentinţelor civile şi judecătoreşti definitive şi irevocabile” şi „Legea demnităţii umane în faţa autorităţilor publice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu prezintă conţinutul legilor pe care le va susţine în Parlament.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Băişanu prezintă conţinutul legilor pe care le va susţine în Parlament2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ALB SAU NEGRU ??? trimis de
(19 nov 2008, 22:41:04
DOMNULE BAISANU VA ROG PENTRU A 10-A OARA PRIN INTERMEDIUL FORUMULUI SA NUMAI LIPITI AFISE PE GARDURI,CUTII DE GAZ METAN SI STALPI DAR OBSERV CA DUMNEAVOSTRA NU RESPECTATI LEGILE CONSIDERANDU-VA ASA CUM VA PREZENTATI PE AFISE " DEASUPRA LEGII " .

SUCEVENII DORESC UN OM CINSTIT IN PARLAMENT SI NU O PERSOANA CARE SA MANIPULEZE MASS-MEDIA PRIN TELEVIZUNEA PLUS TV CA SA POATA AJUNGE PARLAMENTAR.

ASADAR HOTARATI-VA ALB SAU NEGRU ???
2.   RECOMAND TUTUROR CITITORILOR !!! trimis de
(19 nov 2008, 22:54:14
ROG TOTI CITITORII SA URMAREASCA IN RELUARE PE www.bucovinatv.ro emisunea SARA PE DEAL din data de 18 noiembrie 2008 realizata de BOGDAN GHEORGHIU unde la minutul 53 al emisunii apare brusc prin telefon dl BAISANU si tine lectia de morala cu privire la ADEVARUL STIUT DE NOI TOTI !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei