Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

Bejinariu: „Fără protecţie socială, criza economică va umple spitalele şi cimitirele”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Populaţia are nevoie de protecţie socială pentru a putea trece peste perioada de criză, altfel spitalele şi cimitirele se vor umple cu cei ajunşi la limita subzistenţei, apreciază deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, candidat din partea acestui partid la un nou mandat în colegiul uninominal Siret.

Deputatul a declarat, ieri, că în această etapă oamenii au nevoie de un guvern de stânga, de măsuri ferme de protecţie şi nu „de haosul şi sălbăticia care au caracterizat guvernarea de dreapta PNL-PD-PLD, din ultimii 4 ani şi care a adus ţara la disperare”.

Eugen Bejinariu a afirmat că emblematic pentru „realizările” Guvernului din ultimii patru ani este nivelul redus al veniturilor oamenilor din colegiul Siret, majoritar rural, cu o populaţie îmbătrânită, fără posibilităţi de a-şi lucra pământul şi a-şi ridica nivelul de trai din agricultură, cu o stare de sănătate precară şi fără nici o perspectivă, în absenţa intervenţiei statului.

„E criză mondială, cetăţenii acestei ţări au nevoie de ajutor, nu de promisiuni fanteziste. Ajutorul nu poate veni decât de la guvern, aşa cum se întâmplă şi în SUA şi în ţările UE. Programul PSD anticriză cuprinde reducerea ratei impozitului pe venit de la 16 la 10% pentru cei care nu reuşesc să câştige salariul mediu pe economie şi garantarea integrală a depozitelor populaţiei. De asemenea, PSD vrea introducerea unui tarif social la consumul de energie electrică  de 60Kwh, TVA redus la alimente, de 5%, şi lansarea, de către stat, a unor proiecte de investiţii strategice în infrastructură şi dezvoltare rurală”, a declarat deputatul Bejinariu.

 

Taxe zero pentru angajaţii mai tineri de 25 de ani şi mai bătrâni de 45 de ani

Pentru a stimula angajatorii să nu reducă numărul de personal, Eugen Bejinariu a arătat că planul anticriză al PSD mai prevede ca pentru persoanele cu vârsta mai mică de 25 de ani şi mai mare de 45 de ani taxele să fie zero pentru fiecare angajat, angajatorii să fie scutiţi de plata impozitului pentru salariaţii studenţi angajaţi part-time pe durata facultăţii, iar tinerii care provin din mediul rural sau din familii cu venituri modeste să primească o primă pentru primul job.

„În zona rurală pot apărea locuri de muncă doar prin dezvoltarea economiei, cu accent pe dezvoltarea unor activităţi neagricole şi pe valorificarea resurselor locale, prin crearea activităţilor economice de valorificare a potenţialului local, în condiţiile în care prin programele de dezvoltare rurală, infrastructura la sate se ameliorează semnificativ. Vom stimula mai puternic încadrarea absolvenţilor şi a persoanelor care mai au 3 ani până la împlinirea vârstei de pensionare şi vom putea interveni, prin acordarea de credite nerambursabile, în localităţi cum sunt cele din colegiul Siret, confruntate cu fenomene de sărăcie şi excluziune sociala din cauza nivelului ridicat al şomajului", a spus deputatul PSD.

 

Bejinariu are pagină de internet personală http://bejinariu.ro

Bejinariu a mai precizat că în programul de guvernare al partidului său ar urma să mai fie inclus un fond-tampon pentru sprijinirea şi garantarea creditelor preferenţiale pentru IMM-uri, a fondului de garantare şi a fondului de risc.

Resursele financiare pentru implementarea planului anticriză provin din bugetul statului, din împrumuturi atrase (de la BERD, BEI, BM etc), din parteneriate public-privat şi din fonduri europene.

Candidatul PSD la Camera Deputaţilor în colegiul Siret a absolvit Institutul militar de ofiţeri activi - specialitatea finanţe; Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Comerţ şi Colegiul Naţional de Apărare.  A fost ofiţer activ în cadrul M.Ap.N., director Economic la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, director general - Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, secretar general al guvernului Năstase şi prim-ministru în perioada dintre demisia lui Adrian Năstase şi numirea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Din 2004 este deputat PSD de Suceava şi expert contabil - la Corpul Experţilor Contabili Autorizaţi din România. Informaţii despre carieră, activitate politică, familie şi pasiuni oferă celor interesaţi şi pe pagina personală http://bejinariu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu: „Fără protecţie socială, criza economică va umple spitalele şi cimitirele”.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bejinariu: „Fără protecţie socială, criza economică va umple spitalele şi cimitirele”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei