Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dentistul Zmărăndescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintru început, reamintesc că nu agreez judecăţile colective. De aceea, cuvântul pe care îl folosesc pentru membrii galeriilor, “peluzării”, nu se referă la toţi spectatorii care privesc meciurile de fotbal din spatele porţilor. Ştiu că sunt unii cărora li se strânge inima când văd că în preajma lor alţii rup scaunele şi le transformă în proiectile.

Dar să încep mai pe ocolite. Zmărăndescu este răsplătit pentru meritele sale de “zmardoi” cu un loc pe listele PNG. În această calitate, se bazează pe niscai voturi ale suporterilor stelişti, drept pentru care organizează în apropiere de Ghencea, din raţiuni electorale, un turneu de fotbal Open, la care e uşor de înţeles cine se putea înscrie. Toate bune, candidatul pozează în prieten şi ocrotitor al băieţilor din galerie. Dar tot el, prin firma sa de bătaie, asigură şi “ordinea” pe stadion. Aici, instinctul de caftangiu a primat în faţa spoielii de diplomaţie. Pentru câteva torţe (în Groapă au fost zeci!), a făcut o demonstaţie de forţă gratuită, reuşind să revolte o masă de oameni iniţial paşnică. Cică a vrut să “extragă” vinovaţii, de parcă erau măsele! Iar când ţi se extrage altă măsea, nu te revolţi? Ba te cam revolţi!

Referitor la această incursiune în mijlocul galeriei, nu este oare mai uşor să previi, decât să “rezolvi” în felul acesta?! De ce controlul a fost superficial la intrare? Se pare că a existat şi un banner anti Becali, nu e exclus ca acesta să fie adevăratul motiv al intervenţiei! În sprijinul acestei posibilităţi vine şi declaraţia la cald a lui Argăseală, care a catalogat ca neinspirată acţiunea oamenilor lui Zmărăndescu, însă apoi probabil a fost chemat la ordine şi a început s-o scalde.

Continuând filmul evenimentelor, mulţi suporteri au încercat să părăsească peluza imediat, din cauza gazelor lacrimogene, cu care Zmărăndescu & Co au fost foarte generoşi întru împrăştierea lor. Numai că jandarmii, care şi ei abia aşteaptă să-i prindă la înghesuială pe suporteri, au blocat ieşirea şi au format nişte furci caudine, împărţind lovituri de-a valma. Aici aş vrea să fac o paranteză pentru a surpa o ţâră povestea lirică a suporterilor care spun că au căzut victime copii de 15-16 ani. De acord, în asemenea situaţii o încasează şi mulţi nevinovaţi, dar unii dintre aceşti “copii de 15-16 ani”, dacă te prind într-o situaţie favorabilă lor, îţi rup capul fără menajamente, cum i s-a întâmplat şi cameramanului de la Cluj. Tot ultraşii spun că dacă ar fi fost lăsaţi în pace, torţele s-ar fi stins şi n-ar fi fost nici o problemă. Posibil, dar să nu uităm că tot ei au bombardat tribuna rapidistă cu doar o etapă în urmă. Să nu pozeze în nuferi, că nu-i prinde deloc! Revenind la cele întâmplate pe stadion, cu disperarea celor prinşi între ciocan şi nicovală, unii spectatori au rupt efectiv gardul dinspre tribuna a doua şi au evadat într-acolo. Atenţie, în imaginile montate de televiziuni, se văd suporteri care provoacă jandarmii, aruncă scaune, dar aceştia sunt cei de la peluza opusă, blocaţi pentru a nu sări în ajutorul celorlalţi.

Fapt este că, odată scăpaţi în stradă, suporterii s-au răzbunat cum au putut, dar de data asta responsabilitatea majoră este a altora...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dentistul Zmărăndescu.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dentistul Zmărăndescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei