Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program

Donţu şi-a lansat programul „S.O.S. economia Sucevei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, Ovidiu Donţu, şi-a prezentat ieri programul intitulat „S.O.S. economia Sucevei” care are ca scop principal atragerea de investiţii în vederea dezvoltării capacităţilor de producţie.

Donţu a constatat că în prezent economia suceveană este bazată pe comerţ şi importuri şi că autorităţile nu au reuşit să aibă o ofertă coerentă şi atractivă pentru eventualii investitori. Social democratul propune înfiinţarea unei zone industriale în apropierea societăţii Termica, motivat de faptul că acolo s-ar putea acorda unele facilităţi agenţilor economici şi, în plus, utilităţile ar fi mai ieftine.

 

„Ghidul investitorului va fi realizat în trei luni de la preluarea mandatului”

Donţu a spus că va declanşa negocieri cu firmele multinaţionale care funcţionează pe teritoriul municipiului, astfel încât să le convingă, prin acordarea unui sistem de facilităţi, să-şi deschidă filiale la Suceava pentru a plăti taxele şi impozitele aici şi nu în localităţile mamă, aşa cum se întâmplă în prezent.

De asemenea, Donţu are în vedere întocmirea unui ghid al investitorului care să cuprindă date despre activele disponibile, terenuri şi clădiri, despre nivelul taxelor şi impozitelor locale, despre forţa de muncă şi salariile de piaţă, pentru a avea o imagine cât mai exactă asupra mediului de afaceri din municipiu.

„În primul rând, investitorii vor trebui să aibă o ofertă coerentă, să ştie unde îşi plătesc taxele, nivelul lor, unde au activele disponibile, cât e salariul mediu, care sunt taxele pe proprietate. Efectiv un ghid pe care eu pot să-l realizez în primele trei luni de mandat. Acest pachet numit oferta investiţională, care cuprinde inclusiv facilităţile acordate firmelor care angajează mai mult de 49 de salariaţi”, a explicat Donţu.

 

„În municipiu trebuie să funcţioneze centre comerciale 'Suceveanul'”

Programul economic al lui Ovidiu Donţu cuprinde înfiinţarea unei „Agenţii municipale de proiecte” şi introducerea unui sistem transparent de achiziţii publice în care condiţiile din caietele de sarcini să fie supuse dezbaterii publice. „Municipalitatea are un rol mult mai dinamic decât cred unii în acest sector, pentru că are o responsabilitate şi faţă de societatea civilă, care la rândul ei, va avea proiectele ei. Primăria trebuie să intre în parteneriat cu societatea civilă pe asemenea proiecte. Iată de ce trebuie o agenţie municipală de proiecte”, a precizat social democratul.

Donţu mai propune înfiinţarea de centre comerciale „Suceveanul” în toate cartierele municipiului, unde să fie vândute exclusiv produsele din Bucovina, nu să plătească taxă de raft la alte magazine pentru a rămâne pe propria piaţă.

„Nu sunt de acord că primarul, primăria nu trebuie să se implice în viaţa economică. Am ca argument vizita primarului Vienei la capacităţile de producţie austriece din judeţul Suceava. Dacă alţii din Europa au ajuns la concluzia că investiţiile lor trebuiesc promovate inclusiv de primar, iată că şi primarul Sucevei va avea o mapă cu toate capacităţile de producţie din municipiu pe care o va prezenta oriunde se va deplasa, pentru că în economia Sucevei sunt zone care trebuiesc promovate cu prioritate”, a mai spus Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu şi-a lansat programul „S.O.S. economia Sucevei”.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Donţu şi-a lansat programul „S.O.S. economia Sucevei”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fugi la culcare dontu trimis de
(22 apr 2008, 12:09:38
timpul tau e trecut de mult ...mai bine ar striga sucevenii SOS, pt ca e vai de noi daca iesiti voi PSD-istilor si hotilor!!
2.   Vaaai..hahaha trimis de
(22 apr 2008, 12:28:23
adica timpul prezent apartine portocaliilor ? hahaha..bah, puiutule de comunist,unde ai fost in ultimii 4 ani ?
3.   PSD-UL VREA SI EL trimis de
(22 apr 2008, 12:41:36
DACA A IESIT PSD-UL LA PUTERE SA TERMINAT CU NOI VOR SA MAI SUGA CE MAI ESTE DE SUPT DIN SUCEAVA CUM A FACUT IN 2000-2004. DUMNEZEU SA NE AJUTE!!!
3.1  RE: PSD-UL VREA SI EL trimis de
(22 apr 2008, 12:47:01
Vai de mine, cum nu... Deci vor sa suga ce mai este de supt? Sigur se vor gasi ceva doritori sa nu-i lase pe pesedisti sa stea degeaba cu limba-n gura...
4.   Sunt sigur,DA trimis de
(22 apr 2008, 13:43:23
aha,numai ca de la PD-L nu'i nimeni dispus,acolo'i preea mare preocuparea de a ****de la Basescu...e lista de asteptare cam lunga,ca'i Flutur cam nesatul..hahaha
5.   Aveti rabdare trimis de
(22 apr 2008, 15:10:10
Cei ce scriu mai sus si-l discrediteaza pe domnu' Dontiu sunt din echipa lui don Lungu, cred! De ce atita dusmanie si inversunare!? Lasati-l pe Don' Dontiu sa fac ceva ,macar sa scoata in evidenta ilegalitatile facute in cei 4 ani de primariat!

Aveti rabdare si urmariti ce spune omul si apoi votati, daca vreti, tot cu LUNGU!da?
5.1  RE: Aveti rabdare trimis de
(24 apr 2008, 08:30:34
Putea sa faca ceva in toti anii astia. Pana acum 2 luni nu auzise nimeni de el, iar acum floodeaza ziarele. HUO!
6.   Bataia de joc la adresa noastra trimis de
(22 apr 2008, 15:47:34
Dar cu apa de Berchisesti , cum ramane ?

In cartierul Burdujeni , aceiasi apa de proasta calitate in continuare ...

Ce diferenta mare este intre apa de Berchisesti din Obcine , Zamca sau Centru si mijeria de apa combinata din doua surse oferita in cartierul Burdujeni !!!!

Poate elucideaza cineva aceasta mare tzaeapa marca LUNGU !
6.1  RE: Bataia de joc la adresa noastra trimis de
(22 apr 2008, 17:11:05
nu mai mancati ca.ca.t aiurea ....apa e buna ....cate comentarii sunt pe forum ca apa e rea??? unul ....pt ca acela e al unui psd-ist ....eu care stau in burdujeni zic ca apa e buna ...si asa e... psd-ul si dontu dezinformeaza lumea si e un papagal!
7.   ... trimis de
(22 apr 2008, 18:11:32
....deci tot domnu Ion Logu va iesi primar , nu va mai chinuiti sa inventati tot felul de chestii contra dumnealui.! Nu cred ca poate face cineva mai mult in Suceava , decat ce a facut domnu Lungu...
8.   Contra PSD trimis de
(22 apr 2008, 18:12:46
PSD.. daca iese la putere e JALE>>, ne fura cu totul.....
9.   ...... trimis de
(22 apr 2008, 18:48:20
bah,sunt doi PD-L'isti care posteaza de vreo 5 ori aici,hai bah..ce dreq....sunt doar 2 IP'uri la voi...se poate ?! a dreq basescieni disperati !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei