Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2008 - Anul XIII, nr. 51 (3732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vigilenţă

Mîrza sesizează pericolul unor alianţe imprevizibile la constituirea CJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul judeţean al social democraţilor, Gavril Mîrza, susţine cu tărie votul uninominal la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean.

Mîrza a arătat că s-a creat o confuzie cu privire la poziţia organizaţiei judeţene a PSD legat de acest subiect după întâlnirea preşedinţilor PSD de Consilii Judeţene care a avut loc la Bucureşti.

„A apărut o chestiune care ne-a deranjat. În comisia de Cod electoral nu a mai fost tratată problema alegerilor preşedinţilor de Consilii Judeţene prin vot uninominal, ci pe listă. În ce ne priveşte şi în ce mă priveşte, la Suceava, mai ales la Suceava, susţin alegerea uninominală din cel puţin două motive. Sucevenii, dacă-şi aleg un preşedinte, acela trebuie să-i slujească patru ani, nu după trei luni să spună că trebuie să ocupe o altă demnitate şi vrea să-i părăsească. Dacă îşi dau votul trebuie să aibă garanţia că acest preşedinte este pe patru ani. Tot la Suceava există pericolul care ar rezulta din această perioadă de racolare a primarilor de a se cumpăra voturi şi de a se face alianţe imprevizibile la constituirea Consiliului Judeţean şi alegerea conducerii. De aceea sunt un susţinător al votului uninominal”, a spus Mîrza.

El a adăugat că s-a stabilit ca grupurile parlamentare ale PSD să vină cu amendamente la lege în favoarea introducerii votului uninominal la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean în plenul Parlamentului şi, dacă nu trece, să fie reluată legea votului uninominal pentru care guvernul şi-a sumat răspunderea din care să fie eliminate articolele considerate neconstituţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza sesizează pericolul unor alianţe imprevizibile la constituirea CJ.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mîrza sesizează pericolul unor alianţe imprevizibile la constituirea CJ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Singura alianta previzibila trimis de
( 1 mar 2008, 15:57:25
singura alianta previzibila e cea dintre pnl si psd! disi am auzit voci care spun ca alianta va fi psd-pd-l si ca pnl va merge in opozitie, personal nu cred. daca pina la alegeri patriciu nu va reusi sa intre in gratiile lui basescu, alianta va fi clara psd-pnl.
2.   Mirza sesizeaza ca trebuie sa plece, porkul trimis de
( 1 mar 2008, 19:58:39
logic, nu se poate face o alianta psd-pnl, fiidnca doctrinile partidelor sunt total diferite. dar, cine stie, s-au intamplat lucruri si mai mari in ro.

totusi, pdl va acumula peste 35% din voturi...logic, ei trebuie sa formeze guvernul.

orice alianta pt. a-l destitui pe comunistul mirza este bine-venita!

dle tudor ionescu, cat iti trage mirza pe luna sa apara psd/pcr prin ziare cu articole frumoase, ha?

3.   Din nou trimis de
( 2 mar 2008, 08:05:08
Mai Briceag iar i-a tras-o flutur lu nevastata?
4.   Alegeri trimis de
( 2 mar 2008, 08:54:39
parerea mea ca ar trebui ca seful banilor pe judet,respectiv marza,sa fie ales pe 12 ani macar.nu degeaba americanii astia nebuni si prosti au stabilit ca o persoana sa nu poata avea o functie mai mult de 2 mandate.cat de bun a-i fi te plafonezi.pt marza>este plin cimiturul de oameni de neinlocuit
5.   Si marmota.... trimis de
( 2 mar 2008, 13:59:24
Vor fi cu siguranta aliante la CJ intre PSD si PNL dar totusi nu vor reusi sa rezolve nimica, PDL-ul le ia tot
6.   Iar minte asta trimis de
( 2 mar 2008, 16:35:28
cu uninominal sau pe liste ai aceiasi sansa domnule adica .. sa pleci ... am vazut niste sondaje unde chiar si putinii care tin cu psd il voteaza pe flutur .. deci nu cred ca ai vreo sansa cu oricare varianta de vot
7.   Mirza trimis de
( 3 mar 2008, 09:11:17
Vitezaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Mirza!!!!!!!!!!!!!Ne-am satrurat de gusa ta!!!!!!!!!!!!!Deci,mult paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Raţă cu castraveţi 6 porţii - 100 minute 1 raţă100g untură de raţă600g castraveţi muraţi1 ceapă mare2 linguri pastă de tomate1 ţelină mică1 leg. mărar± sare, piper Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără,  apoi spălaţi-o... Citeşte