TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
sâmbătă, 1 mar 2008 - Anul XIII, nr. 51 (3732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8725 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9845 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alcoolul nu îneacă amarul, ci îl întreţine

Proverbul spune că alcoolul te ajută să-ţi "îneci amarul", să uiţi de necazuri, însă, în realitate, acesta nu face decât să le prelungească, după cum arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Tokio, citat de AFP.

Într-un comunicat dat publicităţii ieri, echipa condusă de profesorul în farmacologie Norio Matsuki explică faptul că etanolul conţinut în alcool nu ajută consumatorul să uite, aşa cum se crede în general, ci, dimpotrivă, păstrează amintirile bine întipărite în memorie.

Cercetătorii au ajuns la această descoperire prin teste pe şoareci de laborator, care au fost supuşi unor şocuri electrice uşoare timp de mai multe zile, pentru ca apoi să fie reintroduşi în cuştile lor.

Rozătoarele erau terorizate de fiecare dată când se deschidea cuşca, iar cercetătorii le-au injectat atunci unora alcool şi altora ser fiziologic, pentru a putea studia reacţiile celor două grupuri.

Studiul a demonstrat că teama dura mult mai mult timp, în medie două săptămâni, la şoarecii care primeau o doză de alcool, decât la ceilalţi.

"Dacă aplicăm aceste rezultate la oameni, asta înseamnă că amintirile urâte de care vrem să scăpăm vor dura mai mult timp dacă bem alcool, chiar dacă acest obicei provoacă o oarecare euforie pe moment", subliniază studiul.

"Pentru a uita ceva negativ, e mai bine să fie şters cât mai repede posibil cu altceva pozitiv, şi în nici un caz nu trebuie apelat la alcool", a recomandat Matsuki.

Concluziile studiului au fost publicate în revista academică americană Neuropsychopharmacology.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alcoolul nu îneacă amarul, ci îl întreţine.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alcoolul nu îneacă amarul, ci îl întreţine0.05

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
LaStrada - Incaltaminte - Piele - Blanuri - Accesorii
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 2 mar 2008, 16:03:48
Atat timp cat venerabilul artist de muzica poponara Nicolae Guta & restu jegurilor din breasla canta despre cat de tari si smecheri is ei cand beau si despre cat de super-ultra-mega chizdoshi is ei cand sparg cateva milioane pe dat bautura la alti imbecili, majoritatea romanilor vor continua sa bea ca niste hoituri banii familiei, vor continua sa faca scandal cand is torpilati (ca desigur...toti is mari si tari numai cand is praf, in rest is chielea p**ii) si stiti voi restul. Traiasca Rromania...`miash ceva in ea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Toyota - Noul Yaris Hybrid
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Raţă cu castraveţi 6 porţii - 100 minute 1 raţă100g untură de raţă600g castraveţi muraţi1 ceapă mare2 linguri pastă de tomate1 ţelină mică1 leg. mărar± sare, piper Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără,  apoi spălaţi-o... Citeşte