Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2008 - Anul XIII, nr. 51 (3732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infracţiune

Soţi cercetaţi penal pentru că au luat banii de pe un card uitat în bancomat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat şi o femeie din oraşul Dolhasca, soţ şi soţie, vor fi cercetaţi de procurori pentru că au efectuat operaţiuni şi au extras bani de pe un card care nu le aparţinea. La mijloc nu este vorba de infractori specializaţi în astfel de fraude, ci doar de două persoane care au avut „ghinionul” de a ajunge la un bancomat în care clientul dinaintea lor îşi uitase cardul.

Soţii Dumitru şi Adelina Neamţu vor fi cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, faptă prevăzută de articolul 27 al legii 365/2002 privind comerţul electronic, şi pedepsită cu închisoare de la 1 la 12 ani.

 

Prinşi cu ajutorul imaginilor video

În luna ianuarie, Iulia R., o tânără din municipiul Suceava, s-a prezentat la unul din bancomatele BCR din Suceava pentru a-şi scoate o parte din bani. La plecare şi-a uitat cardul în bancomat, sesizând lipsa acestuia abia a doua zi.  Cu ajutorul unui angajat al băncii, cardul i-a fost găsit în aparat, însă veştile bune s-au oprit aici. O altă persoană făcuse o tranzacţie imediat după plecarea tinerei, scoţând suma de 100 de lei. 

După ce a înaintat o sesizare către directorul băncii, Iulia R. a fost sfătuită să depună o plângere la poliţie. Cum o cameră de luat vederi a surprins imagini cu zona din faţa respectivului bancomat, iar ora exactă a momentului extragerii sumei a putut fi uşor aflată pe baza extrasului de cont, oamenii legii au reuşit să intre pe fir şi să-i identifice pe cei doi soţi.

„Cei doi au venit la bancomat cu un card personal. Bărbatul a observat că în aparat este uitat un card şi a cerut imediat extragerea sumei de 100 de lei. Apoi a încercat din nou să scoată încă 100 de lei, însă nu a mai existat soldul suficient pentru această operaţiune. Imediat după aceasta cei doi soţi au plecat fără a mai introduce în aparat cardul lor”, a explicat comisarul Andrei Nichitoi, şeful Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, structură care a cercetat acest caz.

La începutul săptămânii, poliţiştii vor prezenta dosarul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de începere a urmării penale.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţi cercetaţi penal pentru că au luat banii de pe un card uitat în bancomat.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Soţi cercetaţi penal pentru că au luat banii de pe un card uitat în bancomat2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rumanii hotzi ereditar trimis de
( 1 mar 2008, 11:16:05
rumanu daca nu fura considera ziua pierduta si-si fura singur caciula din drum
2.   Titlu trimis de
( 1 mar 2008, 12:14:56
Pai in titlu scrie foarte clar: "au luat" deci nu au furat !

Daca eu gasesc un plic pe jos cu 100 RON si iau banii si las plicul acolo se numeste furt ? Intreb si eu !
3.   Da trimis de
( 1 mar 2008, 12:37:16
orice obiect sau lucru de valoare ori nonvaloare care nu iti apartine si ti-l insusesti esti obligat sa il duci la sediul politiei si sa declari in scris.daca nu ai facut acest lucru in maxim 12 zile se considera furt si intri la incadrari juridice!:)
4.   Pt luci trimis de
( 1 mar 2008, 13:08:15
ia mai taci mai din plisc ii fi si tu cu legea in mana oare tu nu faceai la fel?eu zic ca asa procedai si tu si toata lumea asa ca ciocul mic mic
5.   Re-EHEEHE trimis de
( 1 mar 2008, 13:27:31
Cei care muncesc nu se preteaza la asa ceva,gandinduse si la cel care a uitat sau a pierdut bani ori obiecte.Numai scarbele ca tine ar fi procedat la furt,caci asa se numeste fapta.
6.   Domnule trimis de
( 1 mar 2008, 19:38:41
se cheama BRIGADA nu biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate

invatati si voi odata, nu mai faceti copy / paste
7.   Furami-as banu trimis de
( 1 mar 2008, 23:24:37
Fratilor sa uiti o ubbrela in tren, un pachet de tigari pe masa din restaurant, o bricheta in baru de pe colt e una si nu dai importanta dar sa iti uiti cardu in bancomat e culmea uitarii asa ca data viitoare sa caste bine ochii inaite de a pleca de langa bancomat si sa isi ia tot ce a scos din portofel.

Apropo se poate plati si cu cardu in majoritatea magazinelor si la plata serviciilor precum E-on, Romtelecom , ... Etc .

Asa ca nu inteleg de ce in zilele de leafa toata lumea face cozi la bancomate si pe deasupra iti mai ia si comision la ridicare pe de alta parte daca faci plata direct la comerciant acel comision e platit de comerciant.

Asa ca o parere mai incercati sa invatati sa mai platiti si in felul asta si atunci nu va mai fura nimeni.

Cat despre cei ce au facut asa ceva bravo lor. Au fost la momentul potrivit in locul potrivit iar pentru bagubita sa ii fie invatatura de minte si vorba romanului "Domnia si prostia se platesc"
8.   Furt trimis de
( 2 mar 2008, 14:11:31
Indiscutabil, extragerea de bani din contul unei persoane, fara acordul acesteia, este furt. Nu conteaza ca si-a uitat cardul. In definitiv, tot furt este si daca pleci cu masina unuia care si-a uitat cheile in contact sau daca iei un obiect din casa cuiva care a uitat usa descuiata.

9.   Furt trimis de
( 2 mar 2008, 18:19:36
Furt categoric!Dar cred ca au circumstante atenuante,puteau sa faca o fapta demna de un om cinstit si corect; s-au gindit numai la ei;
10.   Politia in activitate trimis de
( 3 mar 2008, 10:12:38
daca pe acei mari nui pot prinde sai prinda pe acei mici trebuie sa li se justifice salariile ca doar santem in ROMANIA nu>?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Raţă cu castraveţi 6 porţii - 100 minute 1 raţă100g untură de raţă600g castraveţi muraţi1 ceapă mare2 linguri pastă de tomate1 ţelină mică1 leg. mărar± sare, piper Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără,  apoi spălaţi-o... Citeşte