Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2008 - Anul XIII, nr. 51 (3732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Minori trecuţi graniţa ilegal, cu acte false făcute la notar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La câteva luni după ce au trimis-o în judecată pe Cătălina Buzdugă –notar public în municipiul Rădăuţi, pentru că a falsificat un document prin care o minoră a putut să iasă din România, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au finalizat cercetările într-un alt dosar în care aceasta a fost cercetată pentru o faptă similară.

De data aceasta, Cătălina Buzdugă a fost pusă sub învinuire pentru că, în cursul anului 2005, a întocmit în fals şi a autentificat un alt document, prin intermediul căruia un adolescent în vârstă de 15 ani a putut pleca la mama sa, în Italia. Aceasta din urmă, Iustina Sidorov, divorţase de câteva luni, iar instanţele judecătoreşti îi încredinţaseră ei copilul. Cum muncea de mai multă vreme în Peninsulă, Iustina Sidorov s-a hotărât să-şi aducă fiul alături de ea. Deşi nu s-a întors în România şi, implicit, nu s-a putut prezenta în faţa notarului, aşa cum prevede legea, Iustina Sidorov a reuşit să obţină actul notarial pe baza căruia fiul ei a părăsit ţara. Anchetatorii aveau să descopere că falsul s-a făcut la cabinetul Cătălinei Buzdugă, în urma unei înţelegeri dintre notar şi bunica minorului.

În urma anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus scoaterea de sub urmărire penală a notarului şi amendarea acestuia cu 1000 de lei (sancţiune administrativă), ţinând cont de faptul că minorul fusese încredinţat prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă mamei sale, şi atât adolescentul, cât şi mama acestuia doreau să fie împreună, în Italia.

 

Au „semnat” din Anglia, pentru ca fata lor să fugă la iubitul din Spania

Dacă în dosarul finalizat zilele trecute, Cătălina Buzdugă a scăpat doar cu o amendă, nu le fel au stat lucrurile şi în urmă cu câteva luni, când notarul din Rădăuţi a fost trimis în judecată pentru nu mai puţin de patru infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei.

Toată povestea, reiese din rehizitoriul întocmit de procurori, s-a petrecut la începutul anului 2006, atunci când un individ din Rădăuţi a intervenit pe lângă notarul Buzdugă să întocmească un document prin care părinţii unei adolescente în vârstă de 16 ani erau de acord ca aceasta să iasă din ţară. Până aici nimic necurat, numai că părinţii cu pricina erau tocmai în Anglia, la muncă, şi nu ştiau nimic despre demersul notarului. Îşi lăsaseră fata în grija bunicilor şi nici nu se gândeau că adolescenta, îndrăgostită peste cap de un rădăuţean plecat în Spania, vroia să fugă de la Rădăuţi direct în braţele acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minori trecuţi graniţa ilegal, cu acte false făcute la notar.
 Vizualizări articol: 3687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 9 voturi
Minori trecuţi graniţa ilegal, cu acte false făcute la notar2.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ....numai atit? trimis de
( 1 mar 2008, 13:22:51
Credeti domniile voastre ca numai atit a facut fals in cariera ei de notar, doamna Catalina Buzduga?In 2000, in prezenta ei , ca notar, s-a facut o succesiune la care a participat unul din parinti si cei 7 fii din 8 (cel din urma nefiind prezent si netrimitind nici o imputernicire cuiva in acest sens),succesiunea avind loc dupa mama fiilor.Cei prezenti (adica fii) au semnat in favoarea tatalui, asa, tatal a "vindut'' mai departe uneia din fiice, fara ca ceilalti copii sa stie ce se intimpla.Problema e ca si in ziua de azi , copii se judeca intre ei , prin tribunale.De asta , ce ziceti domnilor ziaristi?
1.1  RE: ....numai atit? trimis de
( 2 mar 2008, 18:31:30
mai e un jeg si in svLASTUN...
2.   Notarii,falsul si evaziunea fiscala trimis de
( 1 mar 2008, 18:34:51
nu numai radautii au notari corupti,spagari si care fac falsuri.La campulung exista unul la fel,notarul Scraba,de fapt nu el ca e bolnav, nevasta-sa.Mie mi-a facut un act din care judecatorii nu inteleg nimic si mi-au spus sa merg la alt notar ca dupa actul dat de notarul scraba nu pot sa judece.Am platit 600 de lei si mia dat chitanta pe 120 de lei. Si altii au pati la fel. Ii sfatuiesc pe cei care care isi fac acte sa se duca la alti notari.
3.   Ticalosi trimis de
( 1 mar 2008, 20:41:17
la citi bani cistiga jupuind bietii oameni,pun boticul si la mizerii.Un alt jupuitor din Radauti este si executorul Miron C care face executari cum si cind vrea chelea sulii lui.In curind va merge si el in vizita acolo unde sa dus si notarita.
4.   Cine vrea sa se faca NOTAR trimis de
( 1 mar 2008, 20:53:43
Sa-si ia gindul de la asta.La ei casta este inchisa.Nu intra oricine si citi vor. Incercati in avocatura. AICI IN AVOCATURA intra cine vrea si cind vrea.Sint locuri nelimitate,. desi este plin Pe sali mai multi avocati decit clienti.Veniti.
5.   Notara buzduga din radauti trimis de
( 2 mar 2008, 10:09:04
aceasta infractoareare are la activ multe acte intocmite fals d-lor procurori mai scormoniti-o nitel.......
6.   Mai este unul trimis de
( 2 mar 2008, 10:15:15
dupa parerea mea ar trebui sa il luati si pe Teisanu care s-a mutat de la Radauti la Suceava ca sa nu fie omorat de mai multe persoane ca daca ar mai fi stat mult in Radauti s-ar putea sa fi fost la inchisoare demult. Asta nu stie sa faca o masuratoate buna si sa emita un act bun dar sa ia banii la saracii batrini stie. Si inca ce bani o luat kt o fost in Radauti si nici in ziua de azi nu o dat nimic l;a oameni si s-a carat in Suceava. El crede ca akolo nu il gaseste nimeni sau ce? Dupa parerea mea, eu zic ca ar trebui sa aveti mai multa grija de Teisanu si de altii decat de astia kre emit un act fals din cand in cand. Luati-l oleaca in vizor si pe Teisanu ca el nu e sfant si o fakt de 1000 de ori mai multe falsuri dekt Buzduga C.
6.1  RE: Mai este unul trimis de
( 3 mar 2008, 09:51:04
Esti un frustrat si un bou. Probabil ai vrut pamant cu japca si nu ti/a mers cu un profesionist si un om de caracter ca Teisanu, care practica cele mai mici tarife din Radauti. Oras in care merge cu fruntea sus aproape zilnic si poate sa-ti dea explicatii personal daca ai oua. Da tu esti foarte viteaz pe forum...
7.   Este loc si de mai mult trimis de
( 2 mar 2008, 10:45:09
....unui vecin al meu i-au fost incalcate drepturile de mostenitor tot de aceeasi doamna ,imobilul de langa scoala fiind vandut cu acte smenuite de catre asazisa mama a fiului ,fratelui sau.El a ramas cu buza umflata copilul fara casa si parasuta face concedii in italia si rade de fraier......stima domnilor notari!

8.   Pentru "UNA" ref. pct.1 trimis de
( 2 mar 2008, 12:36:48
...oare nu ai fost tu cea care a semnat in locul sotului lipsa? ... s-ar putea sa impartesti celula cu d-na notar!
8.1  RE: Pentru "UNA" ref. pct.1 trimis de
( 2 mar 2008, 20:52:54
Retine:"nu mor caii cind vor ciinii!".....
9.   De unde se invata falsurile? trimis de
( 2 mar 2008, 13:28:57
De la unele directoare de la un liceu sucevean, artiste se pare in chestii de astea pe spagi foarte groase!!!
10.   Observatii trimis de
( 2 mar 2008, 17:14:22
Notarii isi permit sa faca atitea nereguli deoarece ei stiu ca nu vor pati nimica deoarece justitia din tara noastra este la pamint si corupta in intregime. Ei sint inafara legi numai noi prostii trebuie sa suportam rigorile legi ca sintem un popor de prosti. Vai de tarisoara noastra unde am ajuns, si vom ajunge si mai rau. Sintem un popor blestemat ca ne-am ucis conducatorul in ziua de craciun. Ma intreb oare unde vom ajunge, si cit mai putem suporta? Vai de noi si de tarisoara noastra unde am ajuns.
11.   Controlati ce afacut la cajvana aceasta doamna trimis de
( 2 mar 2008, 19:30:50
controlati ce afacut la cajvana aceasta doamna

12.   Dornestean trimis de
( 2 mar 2008, 19:40:26
ba dornesteanule esti dotat pe **** mati iti dai talentele pe ziar.sem..mof din anglia.
13.   Fals la Buzduga trimis de
( 3 mar 2008, 10:17:02
In anul 2005 a legalizat un act de vanzare a unei case cu pamant , desi acest imobil apartinea altei si altei persoane , creand un haos total , judecati intre membrii aceiasi familli , vanzatorul fiind tatal in favoarea unei fiice desi exista un partaj din 2004 -si detinea doar jumatate cu "ajutorul" d-nei notar a vandut tot imobilul , cea urmat este simplu in curand vor ajunge cu judecatile la Curtea suprema -Arestati-o ca distruge oameni - nu are nici un fel de constinta doar banul conteaza

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Raţă cu castraveţi 6 porţii - 100 minute 1 raţă100g untură de raţă600g castraveţi muraţi1 ceapă mare2 linguri pastă de tomate1 ţelină mică1 leg. mărar± sare, piper Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără,  apoi spălaţi-o... Citeşte