Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alarmant

Româncele ignoră vaccinul ce poate preveni cancerului de col uterin

"

Doar câteva mii de femei s-au vaccinat împotriva papilomavirusurilor responsabile de apariţia cancerului de col uterin, chiar dacă imunizarea ar fi cea mai sigură metodă pentru prevenirea apariţiei acestei maladii care omoară anual aproape două mii de românce.

Cancerul de col uterin este o boală vindecabilă în proporţie de sută la sută. Cu toate acestea, la fiecare 18 minute o femeie moare în Europa din cauza maladiei, iar în lume, din două în două minute este înregistrat câte un deces cu aceeaşi cauză.

Potrivit datelor furnizate de Centrul de Calcul şi Statistică Sanitară, peste 66 la sută din noile cazuri de cancer depistate în 2005 în România au fost la femei între 35 şi 55 de ani. Aproximativ 70 la sută din decesele cauzate de cancerul de col uterin se înregistrează la femeile cu vârste între 45 şi 70 de ani.

Aproape 2.000 de femei mor anual în România din cauza cancerului de col uterin, adică în medie cinci femei pe zi. Totodată, în fiecare an sunt înregistrate 3.500-4.000 de cazuri noi, din care doar câteva sute în fază incipientă, a anunţat, marţi, profesorul Gabriel Bănceanu, vicepreşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie.

Vaccinul recombinant tetravalent produs de MSD poate oferi protecţie nu numai împotriva anumitor tipuri ale virusului HPV uman ce pot duce la apariţia cancerului de col uterin, dar şi împotriva altor tipuri de virusuri HPV uman care pot produce alte tipuri de cancer, cum ar fi cel vulvar, sau pot duce la apariţia verucilor genitale.

Acest vaccin poate fi eliberat numai pe bază de prescripţie medicală, la recomandarea medicilor de familie sau a specialiştilor (ginecologi, pediatri şi infecţionişti).

Infecţia cu HPV apare frecvent la femeile tinere, active sexual, incidenţa cancerului de col uterin fiind mai mare însă la femeile peste 35 de ani, sugerând progresia lentă a infecţiei virale către cancer.

Cancerul de col uterin este a doua cauză de deces oncologic la femei şi generează în lume anual peste 270.000 de decese. Boala apare când infecţia cu papilomavirus uman devine persistentă şi progresează spre cancer. Până la 80% dintre femeile active sexual se vor infecta cu papilomavirus uman cândva în cursul vieţii, riscul persistenţei infecţiei crescând cu vârsta.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Româncele ignoră vaccinul ce poate preveni cancerului de col uterin.
 Vizualizări articol: 210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Româncele ignoră vaccinul ce poate preveni cancerului de col uterin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei