Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agricultură

PSD face lobby la Bruxelles pentru neactivarea clauzei de salvgardare

"

PSD a decis în Biroul Executiv Permanent al PSD să trimită mai mulţi experţi ai partidului pe probleme europene să facă lobby la Bruxelles pentru evitarea activării clauzei de salvgardare pe agricultură, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă la Cluj, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

„Am decis împreună ca Vasile Puşcaş, Ilie Sârbu, cu Valeriu Steriu, experţii noştri pe tematică europeană şi agricultură, să meargă la Bruxelles şi să facă lobby la Comisia Europeană pentru neactivarea acestei clauze. Este vorba şi de clauza pe mediu, şi de cea pe Justiţie”, a afirmat Geoană.

Acesta susţine că, deşi Guvernul liberal ar mai primi o lovitură prin activarea unei clauze, „ar fi mai grav ca ţăranul român, omul de afaceri român sau mediul încojurător să primească o lovitură” din partea Bruxelles-ului.

„De aceea ne punem la dispoziţie expertiza pe care am dobândit-o în anii de guvernare şi experienţă europeană, pentru a evita astfel de situaţii. Credem că este o atitudine decentă şi de bun simţ cu privire la interesul naţional”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a explicat că cel mai sever risc la adresa ţării este cel legat de clauza pe agricultură, unde în câteva zile Comisia Europeană se va pronunţa dacă se activează clauza sau nu.

„Dacă această clauză se va activa, înseamnă că pierdem câteva sute de milioane de euro pentru agricultură pentru anul viitor”, a precizat preşedintele PSD.

Comisia Europeană (CE) va lua o decizie privind aplicarea clauzei de salvgardare în agricultură, pentru România, cel mai probabil la 27 noiembrie, a declarat, marţi, comisarul european Leonard Orban.

„Decizia CE va fi bazată 100 la sută pe realitatea din teren. Dacă sistemele informatice vor fi operaţionale, dacă România va îndeplini condiţiile cerute, decizia va fi pozitivă. Dacă nu, nu (...) Cel mai probabil o decizie va fi luată în colegiul CE din 27 noiembrie”, a afirmat Orban.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD face lobby la Bruxelles pentru neactivarea clauzei de salvgardare.
 Vizualizări articol: 189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD face lobby la Bruxelles pentru neactivarea clauzei de salvgardare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei