Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oscar 2013: "Argo" sau "Lincoln"? Suspans total într-o cursă pentru Oscar foarte deschisă

 

Filmul "Lincoln", de Steven Spielberg, considerat marele favorit la cea de-a 85-a gală Oscar, cu 12 nominalizări, este serios ameninţat de "Argo", de Ben Affleck, încununat deja cu multe trofee, cu doar câteva zile înainte de o ceremonie care pare mai deschisă ca niciodată oricărui rezultat.

Cei 5.856 de membri ai Academiei de film americane, care organizează gala premiilor Oscar din 1929, au avut timp să se gândească până marţi seară pentru a-i desemna pe fericiţii câştigători ai preţioaselor statuete, care vor fi decernate duminică, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, relatează AFP.

 Dacă în ultimii ani reprezentanţilor Academiei de film americane li s-a putut reproşa faptul că alegerile lor au fost prea previzibile, situaţia este complet diferită în 2013, întrucât competiţia din mai multe categorii rămâne deschisă, începând cu categoria "cel mai bun lungmetraj".

 Succesorul filmului francez "The Artist", a cărui victorie de anul trecut la gala Oscarurilor nu a făcut altceva decât să confirme pronosticurile unanime, pare că va fi decis în urma unui "duel" între "Lincoln" şi "Argo", iar nici unul dintre aceste lungmetraje nu duce lipsă de atuuri pentru a câştiga această luptă.

Filmul "Lincoln", care a părut multă vreme favoritul natural în cursa pentru Oscar, are de partea lui cele 12 nominalizări primite şi prestigiul asociat cu subiectul peliculei - abolirea sclaviei de către cel mai venerat dintre preşedinţii americani - şi cu regizorul său, Steven Spielberg, care însă nu a mai câştigat un premiu al Academiei americane din 1999, primit pentru "Salvaţi soldatul Ryan".

Cu "doar" şapte nominalizări la Oscar, Ben Afleck şi thrillerul său "Argo", care prezintă rocambolesca misiune de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, au câştigat însă toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA.

 "Argo" abordează gala Oscarurilor de duminică seară dintr-o poziţie de forţă, în ciuda absenţei lui Ben Affleck la categoria" cel mai bun regizor", unde trofeul ar urma să revină în mod logic lui Steven Spielberg, cu condiţia să nu-i "sufle" preţioasa statuetă Ang Lee, cu filmul său "Life of Pi", sau Michael Haneke, cu al său tulburător "Amour".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oscar 2013: "Argo" sau "Lincoln"? Suspans total într-o cursă pentru Oscar foarte deschisă.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oscar 2013: "Argo" sau "Lincoln"? Suspans total într-o cursă pentru Oscar foarte deschisă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei