Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O scrisoare pe care John Lennon i-a trimis-o lui Eric Clapton, scoasă la licitaţie

O scrisoare pe care John Lennon i-a trimis-o chitaristului Eric Clapton în 1971, estimată la 30.000 de dolari, va fi scoasă la licitaţie în luna decembrie, au anunţat luni reprezentanţii casei Profiles in History, citaţi de Reuters.

Scrisoarea redactată de solistul trupei The Beatles, care a fost asasinat în 1980 la vârsta de 40 de ani, este doar unul dintre numeroasele obiecte aparţinând unor muzicieni de seamă care vor fi scoase la vânzare în cadrul acestei licitaţii, ce va avea loc la Los Angeles pe 18 decembrie.

În această scrisoare, datată 9 septembrie 1971, John Lennon îşi exprimă respectul şi admiraţia pentru chitaristul britanic Eric Clapton şi îi propune acestuia să înfiinţeze împreună o trupă nouă.

Scrisoarea are o semnificaţie specială în rândul fanilor trupei The Beatles, întrucât, în acea perioadă, era evident faptul că relaţiile dintre membrii legendarei trupei britanice erau destul de tensionate, iar Eric Clapton a fost destul de aproape de a deveni membru în această formaţie.

Eric Clapton a cântat în Plastic Ono Band, trupa înfiinţată de Lennon şi de Yoko Ono în 1969, înainte de destrămarea grupului The Beatles în 1970. El a înregistrat, totodată, piesa lui George Harrison intitlată "While My Guitar Gently Weeps", inclusă pe albumul "White Album" al trupei The Beatles.

La această licitaţie vor fi scoase la vânzare 300 de manuscrise şi scrisori aparţinând unor personalităţi din muzică, literatură şi politică, care au aparţinut unui colecţionar american.

Printre celelalte obiecte ce vor fi scoase la vânzare se numără o scrisoare redactată de George Washington - estimată la 300.000 de dolari - şi un necrolog al scriitorului William Thackeray scris de Charles Dickens, estimat între 40.000 de dolari şi 60.000 de dolari.

Un alt obiect deosebit de valoros este o scrisoare expediată de Ludwig van Beethoven lui Tobias Haslinger, un prieten al editorului muzical al său, în care muzicianul german vorbea despre "Simfonia a IX-a" şi "Missa Solemnis", două dintre cele mai apreciate compoziţii ale sale.

Scrisoarea, în limba germană, nu este datată, însă atât "Simfonia a IX-a", cât şi "Missa Solemnis" au avut premierele în 1824. Datorită rarităţii scrisorii, se estimează că aceasta va fi vândută cu un preţ cuprins între 40.000 de dolari şi 60.000 de dolari.

Printre celelalte obiecte scoase la vânzare se numără o scrisoare a compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski, estimată între 10.000 de dolari şi 15.000 de dolari, şi o scrisoare a compozitorului George Gershwin, datată din 24 martie 1932, în care acesta îşi compară compoziţiile "Rhapsody in Blue" şi "An American in Paris".

Scrisoarea lui Gershwin este estimată la aproximativ 3.000 de dolari, potrivit experţilor casei Profiles in History.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O scrisoare pe care John Lennon i-a trimis-o lui Eric Clapton, scoasă la licitaţie.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O scrisoare pe care John Lennon i-a trimis-o lui Eric Clapton, scoasă la licitaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei