Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isabella Rossellini va prezida juriul Festivalului de Film de la Berlin din 2011

Actriţa Isabella Rossellini a fost desemnată preşedintele juriului celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2011, informează site-ul evenimentului.

Isabella Rossellini este una dintre cele mai renumite actriţe ale generaţiei sale, devenind în ultimii ani o reputată regizoare şi producătoare de film. Fiica actriţei suedeze Ingrid Bergman şi a regizorului italian Roberto Rossellini, Isabella şi-a început cariera în New York, lucrând ca jurnalist şi creator de modă.

Debutul în cinematografie s-a produs în 1976, când a jucat alături de mama ei în filmul "A Matter Of Time", regizat de Vincente Minelli. Actriţa a jucat apoi într-o serie de filme realizate de regizori renumiţi precum Robert Zemeckis, Joel Schumacher, John Schlesinger, Stanley Tucci, Peter Greenaway şi mulţi alţii.

Isabella Rossellini a devenit celebră pe plan internaţional după ce a jucat în filmele regizate de David Lynch "Catifeaua albastră" (1986) şi "Suflet sălbatic" (1990).

În afara carierei din cinematografie, Isabella Rossellini a fost, totodată, unul dintre cele mai renumite fotomodele din industria modei şi a produselor cosmetice din anii '80.

Isabella Rossellini a participat pentru prima oară la Berlinală în anul 1994, în calitate de actriţă principală a filmului "Fearless", de Peter Weir, ce a fost prezentat în competiţia oficială. Actriţa a devenit o prezenţă constantă la Festivalul de Film de la Berlin în ultimii ani: în 2005, ea a produs şi regizat filmul "My Dad is 100 Years Old", împreună cu cineastul canadian Guy Maddin, considerat un omagiu adus tatălui ei Roberto Rossellini, ce a rulat în cadrul secţiunii Berlinale Special în 2006.

În 2007, actriţa a revenit la Berlin în rolul naratorului filmului mut experimental al aceluiaşi Guy Maddin "Brand Upon the Brain!", ce a rulat în secţiunea Forum.

Isabella Rossellini şi-a prezentat filmul ce a marcat debutul ei regizoral - "Green Porno" - în secţiunea Forum Expanded la Berlinala din 2008. Filmul a fost conceput sub forma unui colaj de opt scurtmetraje amuzante despre comportamentul sexual al râmelor, libelulelor, melcilor, albinelor, lăcustelor şi altor insecte şi nevertebrate.

În iulie anul acesta, Isabella Rossellini a încheiat filmările pentru "Chicken with Plums", cel mai recent lungmetraj al regizorilor Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud. Isabella Rossellini va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în filmul "La Solitudine Dei Numeri Primi", de Saverio Constanzo, adaptat după romanul omonim scris de Paolo Giordano, ce va avea premiera în acest an la Festivalul de Film de la Veneţia (1 - 11 septembrie).

Cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isabella Rossellini va prezida juriul Festivalului de Film de la Berlin din 2011.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isabella Rossellini va prezida juriul Festivalului de Film de la Berlin din 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei