Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angela Gheorghiu - artista anului, la Classical Brit Awards 2010

Soprana română Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards 2010, care a avut loc joi seară, la Royal Albert Hall din Londra, informează site-ul oficial al evenimentului.

Este pentru a doua oară când celebra soprană română câştigă acest premiu în ultimii zece ani, ea primind acelaşi trofeu în 2001. La această categorie, în 2010, Angela Gheorghiu a concurat cu soprana rusă Anna Netrebko şi cu violonista şi dirijoarea americană Marin Alsop.

Angela Gheorghiu, în vârstă de 44 de ani, este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

La gala Classical Brits care a avut loc joi seară, soprana Kiri Te Kanawa a fost onorată cu premiul pentru întreaga carieră.

Totodată, corul Only Men Aloud a primit premiul pentru cel mai bun album al anului - "Band of Brothers" -, la o categorie unde a concurat şi papa Benedict al XVI-lea, în timp ce muzica filmului "Revolutionary Road", de Sam Mendes, cu Kate Winslet în rolul principal, a primit premiul pentru coloana sonoră a anului.

Rusul Vasili Petrenko, dirijorul Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, a primit titlul de artistul anului, violonistul Jack Liebeck a primit premiul pentru cel mai bun tânăr artist britanic, Thomas Adès a primit trofeul pentru compozitorul anului, pentru "The Tempest", în timp ce premiul criticii a fost atribuit colectiv lui Antonio Pappano, Rolando Villazón, Anja Harteros, Sonia Ganassi, René Pape şi Orchestra e Coro dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, pentru "Verdi: Messa da Requiem".

În timpul galei au cântat Kiri Te Kanawa, Angela Gheorghiu, Bryn Terfel, Rolando Villazón, The Band of the Coldstream Guards, André Rieu şi Johann Strauss Orchestra, Rhydian, Only Men Aloud, Blake, Camilla Kerslake şi Howard Goodall’s Enchanted Voices.

Classical Brit Awards au fost înfiinţate în 2000 pentru recunoaşterea realizărilor excepţionale în ceea ce priveşte dezvoltarea muzicii clasice, dar şi impulsionarea vânzărilor acestui tip de muzică în Marea Britanie.

Gala Classical Brit Awards 2010, care a fost prezentată de Myleene Klaas, va fi difuzată de postul de televiziune ITV1 pe 18 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Gheorghiu - artista anului, la Classical Brit Awards 2010.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angela Gheorghiu - artista anului, la Classical Brit Awards 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corectitudine trimis de
(16 mai 2010, 22:13:01
"Aceasta oportunitate i-a fost oferita Sucevei datorita faptului ca este primul oras din tara, din cele 20 de orase declarate "poli de dezvoltare urbana", care a �ntocmit si a depus toate proiectele" un motiv pentru care primarul actual ar trebui felicitat .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei