Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pamela Anderson susţine închiderea parcurilor SeaWorld

Actriţa americană Pamela Anderson le-a cerut directorilor companiei SeaWorld să închidă aceste parcuri de distracţii acvatice, după ce unul dintre angajaţii parcului din Orlando (Florida) a fost ucis de o orcă, în luna februarie, informează femalefirst.co.uk.

Dresoarea Dawn Brancheau, în vârstă de 40 de ani, a fost ucisă de orca Tilikum, în timpul unui spectacol la complexul SeaWorld din oraşul american Orlando.

Actorul american Matt Damon şi prezentatorul de televiziune Bob Barker au cerut, la puţin timp după această tragedie, ca aceste parcuri acvatice să fie închise.

Pamela Anderson, o înfocată susţinătoare a drepturilor animalelor, s-a alăturat acestui curent de opinie şi a declarat că balenele nu ar trebui să fie ţinute în captivitate.

Fostul star din serialul de televiziune "Baywatch" a declarat, în cadrul emisiunii găzduite de Larry King pe postul CNN: "Cred că nu ar trebui să mai existe niciun SeaWorld. E teribil. Balenele nu ar trebui să fie ţinute în captivitate. E teribil ce s-a întâmplat şi nu ar trebui să mai existe nici un parc SeaWorld".

Dresoarea a alunecat mai întâi în delfinariu, unde a fost apoi atacată de orcă. "Aparent, ea a alunecat sau a căzut. A fost atacată într-un mod fatal de către animal. A fost o moarte accidentală, o moarte tragică", a declarat Jim Solomons, unul dintre anchetatorii cazului.

Cu toate acestea, martorii, citaţi de canalele de televiziune, au relatat că balena Tilikum a atacat-o pe femeie când aceasta nu era în apă şi a prins-o de talie, între fălcile sale, de pe marginea acvariului.

Tilikum, care înseamnă "prieten" în limba indiană Chinook, este un mascul de 30 de ani şi, totodată, una dintre vedetele de SeaWorld Shamu Stadium, care organizează spectacole cu delfini, foci şi aceste orci puternice, care pot avea până la opt metri lungime şi cântăresc între cinci şi şapte tone.

Orca Tilikum, care este la delfinariul din Orlando din anul 1992, a fost implicată deja în două accidente grave, potrivit unei societăţi pentru protecţia animalelor, The Humane Society of the United States. În 1991, atunci când era în grija parcului acvatic canadian Sealand of the Pacific, aceasta, împreună cu alte două orci, au înecat un dresor tânăr, ţinându-l în gură sub apă, în faţa spectatorilor îngroziţi. În 1999, în Florida, un bărbat care, aparent, intrase noaptea în parc pentru a înota în acvariu, a fost găsit mort, rănile de pe corpul acestuia indicând că animalul l-ar fi lovit de zidurile piscinei, potrivit The Human Society.

Orcile sau balenele ucigaşe sunt foarte buni vânători şi se hrănesc, printre altele, cu foci şi lei de mare. Când se află în libertate, ele nu atacă, în general, omul.

Pamela Anderson, în vârstă de 42 de ani, este actriţă şi fotomodel, fiind cunoscută în special pentru rolurile din serialele de televiziune "Meşterul casei", "Baywatch" şi "V.I.P.". Ea a fost desemnată Playmate-ul lunii februarie 1990 de editorii revistei Playboy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pamela Anderson susţine închiderea parcurilor SeaWorld.
 Vizualizări articol: 318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamela Anderson susţine închiderea parcurilor SeaWorld0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei