Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Participarea lui Kevin Costner la Ro-IFF, de la Arad, confirmată oficial

Participarea lui Kevin Costner la Festivalul Internaţional de Film de la Arad - Ro-IFF (26 septembrie - 4 octombrie) a fost confirmată oficial de organizatori, fiind puse în vânzare biletele la concertul pe care actorul îl va susţine, cu trupa sa country rock, Modern West, la Ştrandul Neptun.
Actorul american va veni la Arad cu avionul său particular, pe 2 octombrie, urmând să participe la gala Ro-IFF, în ziua următoare, şi să primească un premiu de excelenţă din partea festivalului. În seara zilei de 3 octombrie, Kevin Costner va cânta cu trupa sa pe Ştrandul Neptun din Arad, care are o capacitate de 25.000 de persoane, informează organizatorii evenimentului.
Biletele sunt în prezent disponibile la sediul Casei de Cultură Arad şi online pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, precum şi în magazinele Vodafone, Germanos şi în librăriile Cărtureşti. Există două categorii de bilete, de 65 de lei, în picioare, şi de 200 de lei, în zona VIP.
În deschiderea concertului Modern West, vor cânta cei de la Narval Project, o trupă nouă, de jazz rock, formată din trei membri de la Cargo şi doi din formaţia Pacifica din Arad.
Kevin Costner este un actor cu un palmares bogat. Printre filmele care i-au adus succes se numără "Dansând cu lupii", din 1990. Pentru această peliculă, Kevin Costner a lucrat atât ca actor, cât şi ca regizor şi producător. Alte producţii în care s-a remarcat sunt "The Bodyguard" (1992)", "O lume perfectă" (1993), "Campionul" (1996) şi "Poştaşul/ The Postman" (1997).
În ultima perioadă, Kevin Costner şi-a îndeplinit visul de a cânta, alături de trupa de country rock Modern West. Actorul a mărturisit chiar că are acest vis de mai bine de 20 de ani. Modern West a lansat primul album, "Untold Truths", în noiembrie anul trecut. "Adevărata mea personalitate se dezvăluie doar atunci când sunt pe scenă cu colegii de trupă şi facem muzică", a declarat Costner.

 

Emir Kusturica şi No Smoking Orchestra vor susţine, pe 26 septembrie, un concert la Sala Polivalentă din Arad

De altfel, el nu va fi singura personalitate din cinematografie care vine la Arad în calitate de muzician. Astfel, Emir Kusturica şi No Smoking Orchestra vor susţine, pe 26 septembrie, un concert la Sala Polivalentă din Arad, în seara de deschidere a Festivalului Internaţional de Film din România (Ro-IFF). Biletele pentru concert sunt puse în vânzare în magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, precum şi online, pe site-ul www.eventim.ro. Cu această ocazie, marelui cineast îi va fi înmânat Trofeul de Excelenţă al Ro-IFF.
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) se va muta, de anul acesta, la Arad, şi se va desfăşura sub titulatura Festivalul Internaţional de Film din România (Ro-IFF).
Ediţia din acest an a festivalului are un caracter competitiv şi va cuprinde trei secţiuni. Prima dintre acestea reprezintă o noutate - "Femeia în cinema", cuprinzând filme realizate exclusiv de femei. Cea de-a doua secţiune este dedicată filmelor din ţările din bazinul Mării Negre, aceasta fiind, de fapt, secţiunea principală a festivalului. În cadrul acesteia vor fi prezentate lungmetraje, scurtmetraje şi documentare din Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Grecia, Turcia şi România.

 

Secţiunea Focus, dedicată cineastului Emir Kusturica

O altă secţiune a Ro-IFF este Focus, care în acest an este dedicată cineastului Emir Kusturica. Astfel, Focus propune publicului pelicule de mare succes realizate de Kusturica, precum "Arizona Dream", "Vremea ţiganilor", "Underground", "Pisica albă, pisica neagră", "Viaţa e un miracol", "Când tata e plecat cu afaceri" şi "8 povestiri scurte".
Fiind vorba despre un festival cu caracter competitiv, Ro-IFF va avea jurii formate din personalităţi ale cinematografiei, printre care se va număra şi actriţa Rona Hartner. Ea va face parte din juriul competiţiei principale, care se adresează filmelor produse în ţările din bazinul Mării Negre.
Odată cu schimbarea denumirii şi a locului de desfăşurare, Ro-IFF capătă şi un nou format, festivalul urmând a fi prezentat, după încheierea evenimentelor de la Arad, şi la Bucureşti, Râmnicu Vâlcea şi Mangalia, iar anul viitor la Pécs (Ungaria), care va fi Capitală Culturală Europeană în 2010.
Organizatorii Festivalului Internaţional de Film din România (Ro-IFF) sunt Fundaţia Artis şi Casa de Cultură a Municipiului Arad. Manifestarea are loc cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Primăriei Arad, beneficiind de un buget total de 500.000 de lei, 200.000 de lei provenind de la CNC. Preşedintele festivalului este Cornelia Paloş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participarea lui Kevin Costner la Ro-IFF, de la Arad, confirmată oficial.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Participarea lui Kevin Costner la Ro-IFF, de la Arad, confirmată oficial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei