miercuri, 15 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 112 (8641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Gheorghe Flutur: „Europa trebuie să revină mai mult la valorile creștin-democrate și la valorile liberale însoțite de responsabilitate și nu de libertinaj”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei personalități de marcă, intelectuali, au fost prezente la Suceava, unde, în fața unei numeroase asistențe, la Casa de Cultură a Sindicatelor, au ținut prelegeri și au discutat despre drumul european al României, despre provocări, riscuri și au răspuns la întrebările publicului. Cele trei personalități sunt Teodor Baconschi, Adrian Papahagi și Sever Voinescu, care au susținut conferința ”Identitate românească în comunitatea europeană”, eveniment organizat de Institutul de Studii Populare (ISP), fundaţia oficială a Partidului Naţional Liberal și membru afiliat al Wilfried Martens Center for European Studies (WMCES), fundația oficială a Partidului Popular European (PPE). Astfel, fiecare din cei trei invitați de onoare a susținut teme extrem de importante. Astfel, Teodor Baconschi, un expert în politică internațională, a vorbit despre Ucraina, despre provocările care ar putea fi și cum ar trebui să se raporteze România la acestea, Sever Voinescu a vorbit despre misiunea liderilor și despre respectarea promisiunilor, iar Adrian Papahagi a vorbit despre liberalism, despre liberalismul înțeles greșit, despre libertinaj și despre liberalism și responsabilitate.

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului, Ioan Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi, parlamentarii Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu. Gazda evenimentului, Gheorghe Flutur, le-a mulțumit invitaților pentru pledoaria de înaltă ținută academică privind liberalismul, riscurile egalitarismului și populismului.

Gheorghe Flutur a atras atenția în discursul său asupra temelor care se discută azi în UE, teme care ar trebui temperate, precum consumul de făină de insecte sau de greieri, anomalia privind interzicerea creșterii vitelor, pentru că ar polua. „Sunt teme care alimentează extremismul și sunt folosite ca sperietoare în drumul spre Europa. Aceste teme trebuie explicitate; unele dintre ele sunt utopice, iar Europa trebuie să revină cu picioarele pe pământ, mai mult la valorile creștin-democrate și la valorile liberale însoțite de responsabilitate și nu de libertinaj”, a încheiat Gheorghe Flutur.

 

Comandat de O.J. P.N.L.  Suceava

Executat SC Interpress SRL

CMF: 21240015, Tiraj 2.210

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: „Europa trebuie să revină mai mult la valorile creștin-democrate și la valorile liberale însoțite de responsabilitate și nu de libertinaj”.
 Vizualizări articol: 321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur: „Europa trebuie să revină mai mult la valorile creștin-democrate și la valorile liberale însoțite de responsabilitate și nu de libertinaj”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei