miercuri, 15 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 112 (8641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A aruncat mănușa

Mircea Belțic îl provoacă pe Ezekiel Belțic la o confruntare deschisă și directă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Confruntarea dintre cei doi Belțic pentru Primăria Salcea a intrat în linie dreaptă. Asta după ce candidatura lui Mircea Belțic, care va candida din postura de independent, dar susținut de PSD, PMP și AUR, a fost validată de Tribunalul Suceava. Candidatura acestuia fusese contestată de un apropiat al actualului primar, Ezekiel Belțic, din partea PNL, iar o eventuală admitere a acesteia ar fi însemnat că ar fi existat un singur candidat: Ezekiel Belțic.

În aceste condiții, pentru postul de primar al orașului Salcea se vor duela Mircea Belțic și Ezekiel Belțic.

Prin intermediul cotidianului ”Monitorul de Suceava”, Mircea Belțic l-a provocat pe actualul primar la o confruntare deschisă și directă, cu public, la Căminul Cultural din Salcea.

”Candidez la funcția de primar al orașului Salcea pentru că simt că pot aduce o schimbare pozitivă și să contribui la dezvoltarea comunității noastre. Experiența mea în domeniul energetic și pasiunea pentru binele comun mă motivează să mă implic activ în gestionarea orașului nostru. Prin ideile și viziunea mea, vreau să creez un mediu mai prosper și mai armonios pentru toți locuitorii noștri”, a transmis Mircea Belțic.

Șase piloni de dezvoltare a orașului Salcea și a satelor componente, Plopeni, Prelipca și Văratec, are Mircea Belțic.

Este vorba de dezvoltarea infrastructurii locale, stimularea economiei locale, furnizarea serviciilor sociale și de sănătate, protejarea mediului înconjurător, promovarea culturii, patrimoniului local și activităților sportive, respectiv îmbunătățirea comunicării administrației locale cu locuitorii.

În ceea ce privește infrastructura locală, Mircea Belțic și-a propus ca toți locuitorii din Plopeni, Salcea, Prelipca, Văratec și Plopeni să beneficieze de rețele de apă, canalizare, gaz metan și iluminat stradal, precum și asfaltarea tuturor străzilor.

De asemenea, își propune optimizarea transportului public și înființarea unor zone de agrement, un exemplu în acest sens fiind balta Cier.

În colaborare cu ACET, Mircea Belțic și-a propus instruirea unui personal calificat în lucrări de branșare la rețelele de apă și canal care la solicitarea locuitorilor să presteze aceste servicii la un cost rezonabil.

O sală de sport în localitatea Salcea este o altă prioritate, dar și amenajarea unei rute ocolitoare, care să înceapă după cimitirul Plopeni pe sensul de mers Suceava-Botoșani, pentru devierea traficului în cazul producerii de blocaje pe șoseaua principală.

În ceea ce privește stimularea economiei locale, Mircea Belțic militează pentru încurajarea și sprijinirea pentru înființarea de asociații ale agricultorilor, fermierilor în scopul atragerii de finanțări destinate valorificării produselor locale, dar și susținerea oamenilor de afaceri din comunitate prin crearea unor facilități legale (drumuri de acces, punerea la dispoziție a utilităților etc.).

O altă inițiativă este atragerea unor firme cu posibilități pentru construirea de microcentre de prelucrare a legumelor, a produselor lactate în scopul valorificării potențialului local.

Asigurarea locațiilor pentru cabinet și farmacie veterinară, dar și închirierea pășunilor disponibile către crescătorii de animale și/sau asociații de crescători pentru ca aceștia să poată beneficia de accesarea de finanțări pentru desfășurarea activităților agro-zootehnice sunt alte două proiecte ale lui Mircea Belțic.

Pe linia furnizării serviciilor sociale și de sănătate se are în vedere înființarea unui serviciu medical de permanență (valorificarea spațiului locativ de la etajul superior al dispensarului local), dar și construirea unor locuințe sociale în scopul asigurării de spații de locuit temporare pentru persoanele care au suferit în urma unor evenimente naturale nedorite.

De asemenea, se intenționează achiziția de la deținătorii domeniului Băleanu a Castelului și a terenurilor aferente, de aproximativ 5,5 ha, în vederea înființării unui azil de bătrâni în sistem semideschis sau pentru alte destinații în funcție de cerințele/nevoile comunității.

Pentru protejarea mediului înconjurătorse dorește amplasarea unui sistem de analizare și monitorizare în timp real a calității aerului în vecinătatea Primăriei Salcea, dar și asigurarea, în parteneriat cu ACET, a continuității alimentării cu apă la parametrii normali de presiune și debit.

Pe linia promovării culturii, patrimoniului local și activităților sportive, Mircea Belțic a anunțat reînființarea și susținerea Ansamblul de cântece și dansuri Sălceanca, dar și stabilirea unui fond bănesc din care să fie premiați elevii cu rezultate deosebite la învățătură și la concursuri.

De asemenea, se dorește modernizarea bazei sportive și a terenului de la SMA Salcea (construire tribună, vestiare cu utilități, împrejmuire, iluminat, supraveghere video).

Îmbunătățirea comunicării administrației locale cu locuitorii se va realiza prin modernizarea website-ului Primăriei Salcea pentru a fi ușor de accesat informațiile utile locuitorilor, dar și prin transmiterea live a ședințelor de consiliu local, pentru asigurarea transparenței decizionale.

Un alt punct este legat de crearea posibilității raportării de către cetățeni a problemelor, neconformităților sesizate în zona în care locuiesc, pentru remedierea acestora de către administrație, cum ar fi spre exemplu www.stradamea.ro, unde mai multe străzi din Rădăuți au deja imagini și probleme postate.

 

 

Comandat decandidat independent Mircea Belțic

 Executat SC Interpress SRL

CMF: 24240276, Tiraj 2.210

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Belțic îl provoacă pe Ezekiel Belțic la o confruntare deschisă și directă.
 Vizualizări articol: 2209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mircea Belțic îl provoacă pe Ezekiel Belțic la o confruntare deschisă și directă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei