miercuri, 15 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 112 (8641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Social

Centrul de servicii sociale integrate Siret-Mănăstioara se inaugurează astăzi, cu Ziua sănătății pentru toți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de servicii sociale integrate Siret-Mănăstioara a fost finalizat și va fi inaugurat miercuri, 15 mai a.c.. Primarul de Siret, Adrian Popoiu, a declarat că evenimentul va începe la ora 14.00, cu o slujbă de sfințire, după care până la ora 18.00 vor fi acordate gratuit servicii medicale, în cadrul unei noi ediții a acțiunii Ziua sănătății pentru toți. Este vorba despre investigații medicale generale, control medical pediatric, măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei, electrocardiogramă, consult stomatologic, consiliere psihologică etc..

„Acțiunea este deschisă tuturor cetățenilor, de toate vârstele: copii, tineri, adulți, seniori, serviciile fiind gratuite. În luna aprilie, la o activitate similară organizată de primărie și Direcția de Asistență Socială, s-au descoperit două cazuri destul de serioase de hipertensiune, astfel că încurajăm participarea în număr cât mai mare. Prevenția este cheia sănătății”, a afirmat primarul, care a transmis public mulțumiri echipei medicale de voluntari implicată în proiect - medicilor dr. Arcadie Burlă, dr. Andreea Homan, dr. Oana Orban și dr. Dan Sauciuc, psiholog Delia Masapiuc, asistenta medicală Lavinia Găină, ambulanțier Sorin Policsek.

În cadrul Centrului de servicii sociale integrate Siret-Mănăstioara se vor desfășura activități curente ale Direcției de Asistență Socială, precum cele de monitorizare, informare, consiliere etc.; consiliere psihologică, consiliere juridică și servicii de informare și consiliere pentru persoanele defavorizate; servicii de recuperare/reabilitare: kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală, terapie ocupațională, psihoterapie, psihopedagogie, logopedie, podologie și altele asemenea, conform nevoilor existente în comunitate.

Tot în cadrul centrului pot fi efectuate controale medicale de rutină și, pe baza rezultatelor, pot fi invitați medici de specialitate, cum ar fi oftalmologi, neurologi, ortopezi, care vor consulta persoanele defavorizate cu probleme de sănătate.

De asemenea, spune primarul Adrian Popoiu, vor fi invitați medicii de familie să-și desfășoare activitatea în cadrul centrului social multifuncțional „pentru a încuraja populația cartierului Mănăstioara să-și îngrijească sănătatea”. În program mai sunt prevăzute activități culturale periodice în parteneriat cu Centrul Cultural Siret și cu școlile din orașul Siret și împrejurimi, precum și activități recreative și sportive cu beneficiarii de servicii sociale din zonă.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de servicii sociale integrate Siret-Mănăstioara se inaugurează astăzi, cu Ziua sănătății pentru toți.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul de servicii sociale integrate Siret-Mănăstioara se inaugurează astăzi, cu Ziua sănătății pentru toți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei