miercuri, 15 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 112 (8641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Ministrul Educației, Lidia Deca, a efectuat o vizită de informare la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La invitația rectorului Universității ”Ștefan cel Mare”, prof. univ. dr. Mihai Dimian, ministrul Educației, Lidia Deca, a efectuat sâmbătă o vizită de informare în instituția de învățământ superior din Suceava. Întâlnirea a cuprins o vizită doar în Campusul 1 al USV, chiar dacă discuțiile dintre ministrul Educației și conducerea USV s-au extins, atingând subiecte precum stadiul investițiilor care se derulează în Campusul 2 de la Moara, acolo unde se efectuează ample lucrări. Au fost astfel discuții legate de construcția căminului studențesc cu 824 locuri de cazare, demarată în anul 2023, construcție care reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură universitară aflate în desfășurare în România.

Participarea ministrului Ligia Deca la festivitatea de premiere a echipei de handbal masculin a USV, care a devenit campioană națională universitară pentru a șaptea oară, a reprezentat unul dintre momentele de vârf ale vizitei. Alături de ministrul Educației, la festivitatea de premiere s-au aflat prof. univ. dr. Mihai Dimian, rectorul USV, prof. univ. dr. Petru Ghervan și Iulian Andrei, directorul Clubului Sportiv Universitar.

Ca urmare a acestei performanțe, echipa de handbal masculin a USV și-a câștigat dreptul de participare la Campionatul European Universitar 2024, care se va desfășura în Ungaria, în luna iulie. Vorbind despre palmares, echipa USV are la activ nu mai puțin de trei titluri continentale: în 2017, la Malaga, în Spania, în 2022, la Lodz, în Polonia și în 2023 la Podgorica, în Muntenegru. De asemenea, în 2018 sucevenii au obținut, la Coimbra, în Portugalia, medalia de bronz.

Profitând de faptul că la USV se afla în plină desfășurare concursul interjudețean „Student pentru o zi”, ministrul Educației a dialogat cu elevii participanți și cu cadrele didactice coordonatoare, prezentând sintetic informații despre actualele și viitoarele măsuri guvernamentale în domeniul învățământului și încurajând tinerii să aleagă un parcurs academic în universitățile românești. Lidia Deca a purtat de asemenea discuții și cu profesorii de limba franceză aflați la USV pentru a participa la lucrările celei de-a VII-a ediții a evenimentului „Printemps de l'Innovation du Français”, care s-a  desfășurat la Suceava, în perioada 10 – 11 mai, sub titlul „Nouvelles pratiques de classe et enseignement du français” și care a reunit profesori francofoni din România și experți internaționali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educației, Lidia Deca, a efectuat o vizită de informare la USV.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Educației, Lidia Deca, a efectuat o vizită de informare la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei