miercuri, 15 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 112 (8641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lucrările de construire a unei noi creșe în municipiul Suceava au demarat, în cartierul Tinereții

Miercuri, 15 Mai 2024 (10:57:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un obiectiv de investiții dorit și așteptat de mulți suceveni – construirea unei noi creșe, moderne, cu dotări de ultimă generație, a demarat în cartierul Tinereții, din Burdujeni. Valoarea de realizare a investiției este de aproape 13 milioane de lei (aproximativ 2,5 milioane euro).

Prezent în teren, împreună cu constructorul, viceprimarul Lucian Harșovschi a prezentat succint proiectul, care este unul tip, de la Ministerul Dezvoltării, lucrarea fiind executată prin Compania Națională de Investiții, dar și demersurile pregătitoare, care nu au fost deloc ușoare și au implicat și costuri destul de mari.

„Până la demararea construcției, Primăria Suceava a făcut alte două lucrări pregătitoare – amenajarea terenului, fiind excavați aproape 8.400 metri cubi de pământ, dar și consolidarea terenului, prin realizarea unui zid de sprijin de 300 metri, care este executat deja 50%. Lucrările acestea, plus amenajarea căilor de acces, costă municipalitatea aproape 4 milioane de lei”, a spus Lucian Harșovschi, explicând de ce a durat până să poată fi dată undă verde construcției efective a creșei.

Noul spațiu educațional-recreativ de pe strada Mircea Hrișcă va avea 110 locuri, clădirea fiind cu regim de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale (administrativ, copii și tehnico-gospodăresc). Creșa va avea 11 dormitoare, 6 camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, un grup sanitar persoane cu dizabilități, o zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.

Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, se vor asigura 11 locuri de parcare destinate pe termen scurt automobilelor aparținătorilor, dintre care două locuri sunt pentru persoane cu dizabilități.

Suprafața de teren destinată activităților în aer liber va fi de minimum 10 mp/copil.

Posibilitatea de acces pentru intervenții se face de pe două laturi ale clădirii - din strada Mircea Hrișcă și din strada Eusebiu Camilar, în vreme ce accesul pentru pietoni se realizează de pe latura scurtă a terenului, separat de accesul auto, din strada Mircea Hrișcă.

„Căldura va fi asigurată cu o centrală pe gaze naturale, dar, în plus, clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare, pentru o eficiență energetică ridicată”, a precizat Lucian Harșovschi.

În paralel se fac demersuri pentru a putea fi realizată o altă creșă nouă, după același proiect, în cartierul de tineri Europa, de pe dealul Tătărași, unde, de asemenea, va trebui consolidat terenul și construit zid de sprijin.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de construire a unei noi creșe în municipiul Suceava au demarat, în cartierul Tinereții.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările de construire a unei noi creșe în municipiul Suceava au demarat, în cartierul Tinereții5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei