NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
miercuri, 15 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 112 (8641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,976 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5668 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Măsuri concrete

Două proiecte de fluidizare a traficului rutier din Suceava depuse de Adrian Arămescu, candidat independent la Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aglomerația de pe străzi și ambuteiajele care se creează în zone precum Calea Unirii, care unește cartierul Burdujeni de Centru, sau în cartierul George Enescu, pe bulevardul principal, reprezintă principala problemă a sucevenilor, care se confruntă cu asta zi de zi.

Tocmai de aceea, Adrian Arămescu, candidat independent la Consiliul Local Suceava, care se află la poziția 8 pe buletinele de vot, a depus marți, la registratura Primăriei Suceava, două proiecte de hotărâre, prin care vine cu soluții concrete de fluidizare a traficului în două zone-cheie.

Trei benzi de circulație pe sens, pe Calea Unirii

 

Primul proiect de Consiliu Local prin care Adrian Arămescu vine cu soluții la problema aglomerației din trafic vizează bulevardul Calea Unirii, unde pe zona cuprinsă între sensul giratoriu din dreptul Dedeman și sensul giratoriu de la Bazar propune lărgirea drumului la trei benzi pe sens.

”Având în vedere creșterea exponențială a numărului de autovehicule din municipiul Suceava și zonele limitrofe, precum și numărul mare de centre comerciale amplasate în fosta zonă industrială, care generează foarte mult trafic, se impune amenajarea unor noi benzi de circulație pe porțiunea dintre cele două sensuri giratorii Bazar - Dedeman”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre depus de Adrian Arămescu la Consiliul Local Suceava, pentru a fi discutat în ședința din luna mai.

Proiectul prevede și reconfigurarea sensului giratoriu de la Dedeman în scopul creării unei noi ieșiri din parcarea Shopping City Suceava spre Burdujeni, în scopul eliminării semaforului de la ieșire.

O altă măsură propusă este cea de repunere în funcțiune a pasajului existent și eliminarea trecerii de pietoni semaforizate, ceea ce ar duce de asemenea la fluidizarea traficului rutier în zona respectivă.

Inițiatorul a atașat la proiect și o fișă tehnică cu modificările propuse.

Noi căi de acces și sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului în George Enescu

 

Celălalt proiect de hotărâre depus la CL de Adrian Arămescu vizează fluidizarea traficului rutier în aglomeratul cartier George Enescu, prin amenajarea unor noi căi de acces, cât și prin amenajarea a trei noi sensuri giratorii. Planșa atașată proiectului indică traseul pe care pot fi amenajate două noi căi de acces, din George Enescu, pe la Cartodrom, prin pădurea care face legătura cu Șcheia, spre un alt sens giratoriu, care va permite tuturor celor care ies din cartier să meargă în direcția dorită, indiferent că e spre Fălticeni, spre Ițcani, Burdujeni sau altă localitate.

Cele trei sensuri giratorii propuse pentru fluidizarea traficului sunt la intersecția bulevardului George Enescu cu strada Universității, altul la intersecția din fața magazinului Lidl, iar al treilea, la coborârea spre Șcheia, pe unde s-ar putea ieși din cartier pe noile căi de acces, fără a mai aglomera bulevardul principal.

”Beneficiul adoptării și implementării acestor proiecte va fi maxim atât pentru cetățenii din cartierul George Enescu, cât și pentru toți locuitorii Sucevei, în privința timpului petrecut în trafic”, afirmă Adrian Arămescu, care și-a asumat o misiune grea, de candidat independent la Consiliul Local Suceava, la alegerile din 9 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două proiecte de fluidizare a traficului rutier din Suceava depuse de Adrian Arămescu, candidat independent la Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Două proiecte de fluidizare a traficului rutier din Suceava depuse de Adrian Arămescu, candidat independent la Consiliul Local4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei