Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 58 (8587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiții

În 4 ani orașul Siret a atras aproape 10.000 de euro pe cap de locuitor prin proiecte de peste 66 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orașul Siret, cu o populație de 6.708 locuitori, conform recensământului efectuat în 2021, este lider la nivel de orașe în cadrul regiunii Nord-Est, formată din 6 județe, din punct de vedere al fondurilor europene atrase. De asemenea, Siret a fost unul din cele două orașe din România care au fost prezentate de Comisia Europeană ca modele de bune practici pentru atragerea și utilizarea fondurilor europene. Datele statistice arată că pentru perioada 2020-2024 acest oraș are proiecte finalizate și aflate în implementare în sumă totală de 66,3 milioane de euro, ceea ce înseamnă că a atras 9.895 de euro pe cap de locuitor.

Conform primarului de Siret Adrian Popoiu, proiectele cu finanțare din fonduri europene sunt în valoare totală de 59,1 milioane de euro, pe diverse programe: prin Programul Operațional Regional (POR) sunt proiecte în valoare de 28,7 milioane de euro; prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR)-  10,1 milioane de euro; prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) - 0,3 milioane de euro; prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) - 20 milioane de euro. Acestora li se adaugă proiectele cu finanțare prin programe naționale, în valoare de 7,2 milioane de euro: prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)- 1,4 milioane de euro și prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny - 5,8 milioane euro.  

Investițiile din ultimii 4 ani au vizat toate domeniile: învățământ, sănătate, reabilitarea drumurilor, extinderea rețelei de apă și canalizare, locuințe sociale, obiective culturale și spații verzi.

Primarul Popoiu consideră că rezultatele acestor investiții fac din Siret „un oraș tot mai atrăgător pentru cetățeni” și „prietenos cu antreprenorii”.

„Sigur, au fost și nemulțumiri, provocate mai ales de faptul că ACET a lucrat extrem de încet, dar lucrurile se mișcă și aici. În momentul de față avem în implementare investiții de peste 15 milioane de euro, majoritatea pentru drumuri, școli și spitale. De asemenea, în scurt timp vor fi lansate noi programe de finanțare, deci vom depune noi proiecte”, a declarat primarul de Siret, Adrian Popoiu.

Printre investițiile mari din Siret se numără Parcul Științific și Tehnologic, realizat în parteneriat cu Universitatea “Ștefan cel Mare” și Consiliul Județean Suceava, reabilitarea Muzeului de Istorie și a altor obiective culturale, construirea de blocuri de locuințe pentru tineri și pentru specialiști din sănătate și educație, noul ambulatoriu al Spitalului de Boli Cronice Siret, înființarea transportului public urban, cu autobuze electrice, reabilitarea de școli și grădinițe etc..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În 4 ani orașul Siret a atras aproape 10.000 de euro pe cap de locuitor prin proiecte de peste 66 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În 4 ani orașul Siret a atras aproape 10.000 de euro pe cap de locuitor prin proiecte de peste 66 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei