Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 29 (8558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Clădire nouă pentru morgă, medicină legală și laboratoare, la Spitalul Clinic de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două noi corpuri de clădire se vor construi în curtea Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în imediata apropiere a viitoarei facultăți de medicină. În una dintre clădiri, care va avea regim de înălțime D+P+3E, cu o suprafață construită de 846,10 mp și o suprafață construită desfășurată de 4333,80 mp, vor funcționa la demisol și parter morga (prosectura) și medicina legală, la etajul 1 - histopatologia și toxicologia, la etajul 2 - biologia moleculară, iar etajul 3 va fi destinat laboratorului de analize.

A doua clădire este un depozit cu regim de înălțime D+P+1E, destinat materialelor sanitare, alimentelor și arhivei. Suprafața construită va fi de 632 de mp, iar suprafața desfășurată de 1.777 de mp.

Necesitatea construirii unui nou corp de clădire pentru Anatomie patologică, laborator de analize medicale și biologie moleculară vine din nevoia completării structurii de servicii medicale, în concordanță cu dezvoltarea activităților pe diferite ramuri, cum ar fi dezvoltarea chirurgiei oncologice, efectuarea tehnicii de imunohistochimie, citologie, laborator de diagnostic al tuberculozei, laborator de testare Real Time (analize în timp real), înființarea compartimentului de biologie moleculară.

Clădirea va avea sistem fotovoltaic și panouri solare și va fi legată de spital prin intermediul unei pasarele, ce va ajunge la un nivel intermediar, între etajul 1 și etajul 2. Cu celelalte etaje se va conecta prin intermediul a două lifturi și al unei scări interioare.

În urma întocmirii studiului de fezabilitate, s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv de investiții este necesară suma de 76,377 milioane de lei, inclusiv TVA.

Proiectul va fi depus la finanțare prin Programul Sănătate, Prioritatea 3 - Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate.

Pentru depozit, suma estimată este de 18,719 milioane de lei, inclusiv TVA. Sursa de finanțare este bugetul propriu al Spitalului Clinic Județean de Urgență ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava pentru anul 2024. Ambele proiecte au fost votate în unanimitate de consilierii județeni, în ședința extraordinară de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clădire nouă pentru morgă, medicină legală și laboratoare, la Spitalul Clinic de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Clădire nouă pentru morgă, medicină legală și laboratoare, la Spitalul Clinic de Urgență Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei