Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 24 (8553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

„Vindecări miraculoase”

Expoziție cu fotografii ale unor picturi realizate de Mitropolitul Anastasie Crimca, la Spitalul Clinic „Sf. Ioan cel Nou” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava găzduiește, timp de o lună, în sala de conferințe „Vasile Andriu”, expoziția de fotografie „Tămăduiri minunate”, care surprind „pildele biblice zugrăvite în fresca Bisericii Pogorârea Sfântului Duh a Mănăstirii Dragomirna, de către ctitorul-artist Mitropolitul Anastasie Crimca”, după cum a declarat maica stareță Maria Magdalena.

Expoziția cuprinde 12 fotografii ale reprezentărilor unor vindecări realizate de Iisus Hristos, din pictura murală de la Dragomirna. Stareța Maria Magdalena a afirmat că este vorba despre o expoziție itinerantă realizată în contextul declarării anului 2024 ca „An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți” în Patriarhia Română. „În acest an se împlinesc 395 de ani de la nașterea în veșnicie a Mitropolitului Anastasie Crimca, ctitor a trei lăcașuri sfinte, organizatorul Scriptoriului (Școala de miniatură) de la Dragomirna și fondatorul primului spital public din Moldova și a două bolnițe mănăstirești. (...) Grija pentru sănătatea sufletească și trupească a păstoriților săi a fost un deziderat al întregii activități misionar-pastorale a Mitropolitului Anastasie Crimca. Întrucât Vlădica Anastasie a ctitorit primul spital public din Moldova la Suceava, expoziția <Tămăduiri minunate> își începe itinerariul cu Spitalul Clinic Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava. Biserica <Pogorârea Duhului Sfânt> a Mănăstirii Dragomirna păstrează picturi murale realizate în tehnica affresco, la începutul secolului al XVI-lea, într-un program iconografic complex ce decorează altarul și naosul. Rugăm pe <Samarineanul milostiv> să tămăduiască sufletele și trupurile celor care privesc cu nădejde și credință aceste icoane”, a explicat stareța de la Mănăstirea Dragomirna de ce itinerarul expoziției a început de la spital.

După spitalul din Suceava expoziția cu cele 12 fotografii realizate de artistul fotograf Petru Palamar va ajunge la universitățile din Alba Iulia și Sibiu, la facultățile de Teologie Ortodoxă. La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava programul de vizitare a expoziției este zilnic, în intervalele orare 10.00-14.00 și 16.00-18.00, cu excepția zilelor/orelor când sala este ocupată, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziție cu fotografii ale unor picturi realizate de Mitropolitul Anastasie Crimca, la Spitalul Clinic „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziție cu fotografii ale unor picturi realizate de Mitropolitul Anastasie Crimca, la Spitalul Clinic „Sf. Ioan cel Nou” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei