Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Perioada 18 – 24 ianuarie

Unde fugim de-acasă...

Expoziția „Sublimare”, la Galeria Zamca

La Galeria de artă „Zamca” (str. Zamca, nr. 17, Suceava) puteți vizita expoziția „Sublimare” - Ilustrații grafice la poezia lui Adrian Păunescu – realizată de maestrul Mihai Pânzaru - PIM, până pe 31 ianuarie 2024. Intrarea este gratuită.

Expoziţia de stampe japoneze „Teatrul Kabuki”, la Muzeul de Istorie

Expoziţia de stampe japoneze „Teatrul Kabuki”, o expoziție inedită, prima de acest gen din Suceava, poate fi vizitată la Muzeul de Istorie Suceava, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024. Toate lucrările expuse provin dintr-o colecţie privată, aparţinând avocatului și colecţionarului George Șerban din București.

 

Joi, 18 ianuarie

Lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei

Scriitoarea Doina Cernica își lansează, joi, 18 ianuarie, la ora 12:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, sala de Artă „Elena Greculesi”, volumul „Cititoarea, călătoarea, povestitoarea” – Povești de călătorie. 

Cartea va fi prezentată de Mihaela Grădinariu, Alis Niculică, Gina Puică, Isabel Vintilă, Aurel Ștefanachi și Emilian Marcu. Amfitrion: Gheorghe Gabriel Cărăbuș. Cu acest prilej, Editura TipoMoldova Iași va prezenta noi apariții editoriale. Evenimentul este organizat de Biblioteca Bucovinei, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Editura TipoMoldova Iași.

 

Sâmbătă, 20 ianuarie

Spectacolul pentru copii „Bucurie în farfurie”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Spectacolul pentru copii „Bucurie în farfurie”, lansat de Gașca Zurli, la Suceava, pe 20 ianuarie, de la ora 11:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Maya și Mascotele Zurli ajung în mijlocul copiilor suceveni cu cel mai nou spectacol al Teatrului Zurli.
Biletele se găsesc pe https://www.entertix.ro/ . Un bilet costă 40 de lei (categoria a II-a) și 90 de lei (categoria I). 

 

„Livada”, la Teatrul „Matei Vișniec”

Pornind de la textul „Livada de vișini”, semnat de remarcabilul dramaturg A.P. Cehov, cea mai recentă premieră a teatrului sucevean, „Livada”, este montată de regizorul Slava Sambriș, director artistic al Teatrului Republican „Luceafărul”, Chișinău. Publicul poate să vadă spectacolul sâmbătă, 20 ianuarie, pe scena Teatrului „Matei Vișniec”. Durata: 3h (cu pauză). Biletele vor fi puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

 

Luni, 22 ianuarie

Lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei

Asociația TRI-O - ,,Educație și viață” lansează, luni, 22 ianuarie, de la ora 16:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” - Sala de Artă „Elena Greculesi”, patru cărți educative, „cărți create din și pentru suflet, dar și pentru cuget”. Autorii celor patru volume spun că au ales, cules și scris aceste cărți cu speranța că vor aduce inspirație, încurajare, avânt, tuturor cititorilor. „Dascăli, copii și părinți, vă invităm la acest eveniment”, anunță Asociația TRI-O, în cadrul căreia a fost posibilă publicarea celor patru cărți.

 

Marți, 23 ianuarie

Eveniment caritabil pentru tânăra Alexandra Cristina Popescu, care se luptă cu o tumoare la piciorul stâng

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) - Filiala Suceava organizează un nou eveniment caritabil, de această dată pentru a veni în sprijinul unei tinere, Alexandra Cristina Popescu, care se luptă cu o tumoare la piciorul stâng (osteosarcom parosteal femur stâng).

„Din inima artiștilor”, concert extraordinar, va avea loc pe 23 ianuarie, la ora 18:00, la Sala Regatto King, Hotel Mandachi. Tinerilor din ASCOR Suceava li s-au alăturat nume sonore ale cântecului românesc, care promit un adevărat regal muzical. Intrarea se face pe baza unei donații de 130 de lei. În preț sunt incluse și gustări (platouri cu preparate din carne și brânzeturi), precum și  băuturi non-alcoolice și prăjituri.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru a achiziționa bilete, puteți să apelați: 0745 885 427 (Denisa), 0772 103 808 (Teodora). Puteți susține scopul caritabil al campaniei tinerilor din ASCOR Suceava, donând direct în contul beneficiarului: RO59BRDE290SV17674192900. Titular cont: Popescu Alexandra Cristina.

 

Miercuri, 24 ianuarie

165 de ani de la „Mica Unire”, marcați la Suceava

Ceremonial religios și militar. 165 de ani de la „Mica Unire”, marcați la Suceava. Evenimentul va avea loc miercuri, 24 ianuarie, de la ora 11.00, în apropierea statuii lui Alexandru Ioan Cuza, de pe Aleea Unioniștilor, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Manifestările organizate în zona Palatului Administrativ se vor încheia cu tradiționala Horă a Unirii.

 

Spectacol Qlangereală#10, cu Teatrul Studențesc Fabulinus Suceava, la USV

Miercuri, 24 ianuarie, la ora 19.00, va avea loc, la sala Auditorium ”Joseph Schmidt” a USV, cea de-a zecea reprezentație a spectacolului „QLANGEREALĂ”, de George Cocoș, regia Cosmin Panaite, cu actorii Teatrului Studențesc Fabulinus Suceava. Piesa de teatru este bazată pe o legendă urbană din orașul natal al autorului, municipiul Constanța. Distribuția spectacolului: Natan Ciubotari, Vlad Mardare, Ana Maria Zbranca, Gabriela Opria. Regia tehnică: Ilie Doroftei. Durata spectacolului: 1 oră și 15 minute. Prețul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar prețul unui bilet pentru studenți, elevi și pensionari este de 10 lei. Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina), de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, și de la Auditorium ”Joseph Schmidt”, începând la ora 18.00, doar în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile. Accesul publicului în sală se face începând cu ora 18.30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei