Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Doru Acatrinei primește asigurări de la ministrul Grindeanu că de la Pașcani la Suceava va fi construită o autostradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a transmis deputatului AUR de Suceava, Doru Acatrinei, că de la Pașcani la Suceava va fi construită în mod sigur o autostradă. Răspunsul vine după ce Doru Acatrinei i-a solicitat premierului României să se implice personal în construcția autostrăzii Pașcani – Suceava - Siret în condițiile în care în Planul Național de Redresare și Reziliență nu se va mai putea modifica traseul acestui drum de mare viteză. Doru Acatrinei a arătat că din interpelările adresate de parlamentarii AUR Suceava către ministrul, Sorin Grindeanu rezultă că Suceava nu va avea autostradă în viitorul apropiat și că un segment de 29,3 km, de la DN2H și până la Siret, este prevăzut a fi un drum expres, iar de la DN 2H până la Suceava, pe 26,4km, va fi un drum de tip autostradă, „dar nu autostradă”. „Este cunoscut că datorită accidentelor pe actualul drum Focșani-Buzău au fost introduce separatoare de sens și a fost făcut un așa numit <profil de autostradă> pentru acest drum cu alte cuvinte un drum de tip autostrada dar nu autostradă. Acum vedem că această practică tinde să fie extinsă și peste un prezumtiv drum Suceava -DN 2H de 26,4 km.

El i-a solicitat premierului României să își pună parlamentarii PSD și să scoată din sertarele Camerei Deputaților, Legea 48/2021 privind aprobarea obiectivului de investiții și dezvoltarea infrastructurii rutiere “Autostrada A7- Siret - Suceava - Dolhasca - Paşcani –Bacău- Focșani- Buzău- Ploiești-București”, inițiativă legislativă a partidului AUR. 

În răspunsul transmis de ministrul transporturilor la această solicitare se arată în mod clar că potrivit Programului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030 , sectorul Pașcani – Suceava – Siret este inclus în Coridorul de conectivitate 2 (Moldova), fiind desfășurat pe rețeaua rutieră europeană TEN-T Core care asigură legătura pe axa nord-sud între Moldova și Muntenia, dar și între Ucraina/Moldova și Bulgaria. „Având în vedere această prioritizare, pentru Pașcani – Suceava a rezultat ca tip de intervenție la profil de autostradă”, se arată în răspunul ministrul Grindeanu. Acesta mai spune că de și de la Suceava la Milișăuți, la intersecția cu DN 2H, va fi construită o autostradă, iar de aici și până la Siret va fi păstrată soluția de drum expres. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Doru Acatrinei primește asigurări de la ministrul Grindeanu că de la Pașcani la Suceava va fi construită o autostradă.
 Vizualizări articol: 44 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Doru Acatrinei primește asigurări de la ministrul Grindeanu că de la Pașcani la Suceava va fi construită o autostradă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei