Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 2 (8531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Atenție, șoferi!

Accidente unul după altul pe artera principală a Sucevei. Viteză prea mare sau aderență scăzută?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finele anului trecut și primele zile din 2024 au fost marcate în municipiul Suceava de accidentele și tamponările în număr nefiresc de mare de pe artera principală proaspăt asfaltată a orașului

Tamponări, mașini ieșite în decor, stâlpi dislocați sau rupți cu totul de mașini au atras atenția pentru că s-au petrecut aproape zilnic, în special în zona de coborâre dinspre centrul Sucevei spre Grupul Școlar, dar nu numai.

De la o tânără rănită grav în dimineața primei zile de Crăciun, după ce a intrat cu mașina într-un stâlp în zona Grup Școlar, la o mașină condusă tot de o șoferiță care a doborât un stâlp tot în acea zonă și alte evenimente rutiere soldate doar cu pagube materiale, se pot pune deja întrebări serioase dacă nu cumva este o problemă cu gradul de rugozitate (aderență) al asfaltului.

Inclusiv pe 3 și pe 4 ianuarie, două mașini s-au tamponat între centrul Sucevei și Grupul Școlar, iar în Burdujeni, în față la Lidl, ieri, o autoutilitară a intrat violent într-un stâlp din beton, pe care l-a distrus.

Principalele cauze ale accidentelor sunt în mod sigur neatenția și mai ales viteza neadaptată, dar ar trebui luată în calcul la modul serios și întrebarea dacă nu cumva mai este o problemă care contribuie la aceste evenimente rutiere nedorite.

Artera principală a Sucevei a fost asfaltată dintr-un capăt în altul în 2023, iar unii șoferi reclamă că în anumite zone au simțit cum mașina ”fuge” în mod periculos.

 

  • Se merge cu viteze spre 100 de km/h. Astfel se explică ruperea unor stâlpi din beton

 

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava spun însă că au constatat în teren că viteza de rulare prin Suceava a crescut simțitor după ce întreaga arteră principală a orașului a fost asfaltată.

Nici înainte nu se respecta viteza legală, dar acum mulți șoferi ajung să ruleze prin oraș, la ore la care o permite traficul, și cu viteze de 80-100 de km/h.

Această creștere a vitezelor a fost constatată în general pe toate sectoarele de drum proaspăt asfaltate. Fără gropi și alte obstacole, șoferii sunt tentați să calce mai tare pedala de accelerație. 

Un adevăr este că mașinile care au pus la pământ stâlpi din beton nu puteau circula cu viteza legală sau măcar una apropiată de aceasta.

Așadar, la nivel oficial, până acum, aceasta este varianta pe care se merge: viteză neadaptată la condițiile de drum.

Totuși, se admite că asfaltul este mai puțin aderent în această perioadă, în care se combină carosabilul ud cu depunerile de sare și praf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente unul după altul pe artera principală a Sucevei. Viteză prea mare sau aderență scăzută?.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidente unul după altul pe artera principală a Sucevei. Viteză prea mare sau aderență scăzută?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei