Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 2 (8531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fiecare are locul lui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu credeam că o să mai reiau subiectul ”fotbalistul anului”, mai ales că am trecut în anul celălalt. Totuși, o polemică iscată aproape din nimic m-a incitat. În ancheta anuală a Gazetei Sporturilor, fotbalistul anului a fost desemnat jucătorul nostru de la Genoa, Radu Drăgușin. Cum Gazeta e departe de ceea ce era odată, dacă nu cumva e de-a dreptul altceva, nu mi s-a părut de interes. Spre deosebire de alții. Florin Răducioiu, la postul unde colaborează ca analist, s-a exprimat cam contondent, printre altele întrebând retoric de ce premiem un jucător rudimentar. Păi, în primul rând, nu premiem noi toți, premiază ei, pe baza unor voturi. Deci treaba lor, nu ni se impune ca alegere națională, în definitiv orice televiziune de sport putea să-și desemneze propriii premianți. Ei bine, editorialistul Theodor Jumătate s-a simțit dator să iasă cu arme și bagaje ca să apere alegerea ”ziarului”. De fapt, a site-ului gsp.ro, care nu ezită să se promoveze cu fake-ul de marketing 100 de ani de existență, deși chiar asta i-a întrerupt anul trecut conducerea trustului elvețian, existența! Fosta publicație se debarasează de diverși ziariști, dar postează anunț de angajare, ceea ce înseamnă o tranziție spre ceva lipsit de scrupule, care va fi numit fraudulos jurnalism. Revenind, domnul editorialist e foarte ofuscat că Răducioiu l-a numit rudimentar pe Drăgușin, amintindu-i fostului atacant că el n-ar fi dat golurile alea în America fără rudimentarii Prodan și Mihali. Așa, și? Asta e și situația lui Maradona, Messi și cine mai vreți dumneavoastră, niciunul dintre ei n-ar fi devenit campion mondial fără cărători de piane. Dar luminile se pun întotdeauna pe soliști. Problema e că noi n-am avut așa ceva la națională. O zi sau două mai târziu, tot gsp.ro publică niște date statistice comparative între Drăgușin și Todibo, care confirmă părerea lui Răducioiu, căci jucătorul nostru câștiga numai la elementele de forță și pierdea pe linie la tot ce însemna tehnică sau construcție. Nuanța în cazul lui, ratată de Răducioiu, e că poți fi un fundaș de top fără să strălucești la capitolul finețe. Nici Drăgușin nu are calitățile lui Chivu, de exemplu, după cum nici Prodan, la vremea lui, nu era vreun Belodedici. Dar Prodan a compensat cu plasament, cu joc lipsit de complicații, cu forță, chiar cu duritate, da - ceea ce l-a făcut de neînlocuit în echipa generației de aur. La fel și Drăgușin, calitățile sale îl vor ajuta să-și găsească locul, la un nivel cât mai ridicat, sperăm asta cu toții, însă nu ajută să-l vedem ca pe Sergio Ramos sau Marquinhos, că nu e. A spus bine Ravanelli (tot pe gsp.ro), un fundaș cu calitățile sale e tipic pentru fotbalul englez. Ceea ce nu-i deloc puțin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiecare are locul lui.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fiecare are locul lui5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei