Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 264 (8488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Perfecționare

Profesori suceveni, pregătiți de experți străini în educația din primii ani de viață ai copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de educatori, învățători și psihologi din școlile și grădinițele sucevene au participat la sesiuni de training susținute de experți internaționali în educație preșcolară din Marea Britanie și SUA, sosiți la Conferința de Educație Timpurie First7, de la Suceava, de la finele săptămânii trecute.  

Împreună au abordat cele mai inovatoare concepte și tehnici moderne prin care lectura și scrisul pot fi introduse încă de la creșă sau grădiniță, folosind jocul.

”Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie” a fost tema întâlnirii, pași esențiali mai ales în condițiile în care, conform datelor, 42% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional.

Potrivit organizatorilor, majoritatea dintre cei care au fost prezenți activează ca educatori, psihologi și învățători la creșe, grădinițe și respectiv școli din mediu urban. Restul au fost cadre didactice care lucrează în instituții publice de învățământ din sate și comune apropiate orașelor în care s-a organizat ediția conferinței.

 

  • Curiozitatea, entuziasmul și comunicarea – elementele cheie prin care educația trebuie să aibă loc

 

Comunicarea, limbajul și scrierea pot fi introduse, prin joc, încă din primii ani de viață ai copilului. Folosind metodele optime, ele susțin curiozitatea și pasiunea de a învăța în anii de școală și ulterior acestora. Este una dintre concluziile întâlnirii de la Suceava și din celelalte orașe unde a avut loc evenimentul (București, Craiova, Brașov, Timișoara și Chișinău).

Cadrele didactice prezente au abordat aceste concepte inovatoare alături de cei 10 experți internaționali în educație preșcolară sosiți special din Marea Britanie și SUA.

Alexandra Chiorando, cu peste 20 de ani de experiență în predarea și conducerea de școli și creșe private din Marea Britanie, le-a prezentat educatorilor o serie amplă de exerciții de fonetică pe care le pot face la clasă. I-a invitat să se conecteze cu cei mici – prin joc liber, să îi încurajeze, pentru că stimularea conversației se face pornind de la interesele copiilor.

În stilul său umoristic, Chris Connaughton a subliniat importanța cititului și i-a încurajat pe educatori să îmbrățișeze storytelling-ul ca pe o tehnică de învățare de care copiii nu se vor plictisi niciodată dacă educatorul personalizează și „pune în scenă” povestea cu diferite tonalități, mimică facială și corporală.

Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie First7, a făcut o asociere cu rapsodia lui Enescu pentru a exemplifica importanța progresiei în dezvoltarea limbajului. I-a îndemnat pe educatori să iasă din tiparul de gândire, să creeze un mediu bogat, diversificat în limbaj, cu elemente create de copii, nu de educatori. Scrierea în educația timpurie este modalitate de comunicare cu medii diferite, suprafețe diferite și instrumente diferite (trasare în spumă de ras, în mălai). Orice experiență senzorială ajută la dezvoltarea motricității și oferă oportunitatea corpului să învețe.

Conferința de Educație Timpurie se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli și aduce anual în România experți internaționali în educație timpurie ce prezintă concepte noi și abordează subiecte esențiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori suceveni, pregătiți de experți străini în educația din primii ani de viață ai copiilor.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesori suceveni, pregătiți de experți străini în educația din primii ani de viață ai copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei