Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 264 (8488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Înapoi în mahala

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi poate părea surprinzător, Campionatul Mondial de Rugby nu a fost transmis în Anglia de postul public, BBC, ci de cel mai popular dintre cele comerciale, ITV, cu care BBC are de zeci de ani o relaţie de colaborare în toate direcţiile, de la seriale pe care acesta le produce pentru ei, până la competiţiile sportive pe care şi le împart adesea, aşa cum a fost cu Mondialul de Fotbal, din care am prins câteva meciuri în Anglia anul trecut. După cum v-am mai spus, în acest an am prins cele două finale ale Mondialului de Rugby (adică inclusiv cea "mică", pentru locul 3), la care transmisiile de la ITV începeau cu aproape o oră înainte, cam în felul în care la Digi se dezbate în studio meciul care urmează. Iar analiza de după meciuri, dar şi a fazelor litigioase din timpul de joc sunt cu adevărat nişte lecţii din care am învăţat o mulţime de lucruri despre un sport pe care îl îndrăgesc de zeci de ani, dar ale cărui subtilități de interpretare abia acum le-am priceput... în Anglia! Cel mai interesant mi s-a părut cum arbitrul se consultă cu VAR după anularea unui eseu (ulterior validat!),însă comentatorii dăduseră verdictul corect încă de la început. Exact la fel a fost situaţia şi cu jucătorul All Blacks, primul eliminat în istoria finalelor C.M., despre care comentatorii au zis pe când abia luase galben (iar eu gândeam că nici galben nu merită!) că va primi după analizăchiar cartonaş roşu. Şi aşa a şi fost, de unde concluzia că a arbitra ori a comenta competent un meci de rugby reprezintă în egală măsură analiză, studiu, ştiinţă. Revenit acasă, am prins niscai meciuri de fotbal intern, în care împiedicaţii produceau comedie, nu fotbal, iar comentatorii o băteau în cap cu ăia care "meritau victoria" deşi pierduseră la scor ori că unii "şi-au dorit mai mult victoria" decât ăilalţi! Ăia cu competenţa, ăştia cu mahalagismele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înapoi în mahala.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Înapoi în mahala5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei