Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 264 (8488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi soți, arestați pentru că ar fi exploatat prin cerșetorie timp de 8 ani o victimă cu afecțiuni fizice și psihice

Joi, 9 Noiembrie 2023 (17:59:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, au acționat într-un caz de exploatare prin cerșetorie care atrage atenția în special prin prisma perioadei foarte lungi în care victima ar fi fost folosită, mai bine de 8 ani.

Un bărbat și o femeie, soți și soție, au fost săltați de polițiști în data de 7 noiembrie fiind acuzați că, în perioada aprilie 2015 – octombrie 2023, ar fi recrutat o persoană vătămată majoră și, profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate cauzată de afecțiunile fizice și psihice, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență, ar fi adăpostit-o în diferite imobile, de unde o foloseau pentru cerșetorie.

Victima ar fi fost transportată în mai multe localități din județele Botoșani, Cluj, Suceava și Vaslui, unde ar fi fost determinată să apeleze în mod repetat la mila publicului, pentru a cere ajutor material.

Cerșetoarea era atent monitorizată, iar sumele de bani erau însușite de cei doi soți, rezultă din ancheta DIICOT.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că mai recent, în perioada august-octombrie 2023, cei doi bănuiți ar fi fost sprijiniți în activitatea infracțională și de un al treilea inculpat, care, la solicitarea lor, ar fi supravegheat-o pe victimă și ar fi condus-o în locuri aglomerate, pentru a obține venituri mari din practicarea cerșetoriei.

Pe 8 noiembrie, procurorii de la DIICOT Suceava au formulat propunere de arestare preventivă pe numele principalilor inculpați din dosar, Ioan Iftimia și soția sa, Elena Iftimia.

Tribunalul Suceava a admis propunerea și a dispus arestarea celor doi soți pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și exploatare prin cerșetorie. În cazul femeii, aceasta este acuzată și de mărturie mincinoasă sub acuzația că fi solicitat unui martor să nu declare adevărul în legătură cu exploatarea persoanei vătămate.   

Cei doi soți au contestat măsura arestului preventiv și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor. 

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi soți, arestați pentru că ar fi exploatat prin cerșetorie timp de 8 ani o victimă cu afecțiuni fizice și psihice.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Doi soți, arestați pentru că ar fi exploatat prin cerșetorie timp de 8 ani o victimă cu afecțiuni fizice și psihice3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei