Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 251 (8475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Deputatul AUR Suceava Doru Acatrinei consideră că actuala guvernare i-a abandonat pe antreprenorii români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul AUR Suceava, deputatul Doru Acatrinei, consideră că actuala guvernare PSD – PNL i-a abandonat pe antreprenorii români prin deciziile de impunere. Doru Acatrinei a precizat că Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a eșuat cu reforma pensiilor speciale, cu reducerea aparatului bugetar și a cheltuielilor statului, însă a introdus o suprataxare a firmelor care nu rezolvă problema bugetară creată tot de coaliția de guvernare.

„De ce nu spuneți oamenilor adevărul că ați întârziat deconturile din PNRR și ați mutat o tranșă de încasări pentru anul 2024 pentru că nu sunteți capabili să gestionați un proiect? De ce nu spuneți că inflația este o mare problemă și va crește din cauza pachetului fiscal aprobat? Asta înseamnă că modelul de dezvoltare pe care îl aplicați este unul inflaționist și pe termen lung nu poate duce decât la stagnare și în niciun caz la dezvoltare”, i-a transmis Acatrinei premierului Ciolacu. Liderul AUR Suceava a mai adăugat că o creștere a fiscalității pentru sectorul IMM-urilor, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate, începând de la 1 ianuarie va reprezenta „bomboana pe coliva economiei”.

El a subliniat faptul că mediul de afaceri trebuie să aibă acces la capital, la capital de lucru, să poată să vină în întâmpinarea solicitărilor pe care le are statul pe diferite proiecte cu finanțare europeană, în sens contrar urmând să scadă și absorbția fondurilor europene. „De asemenea, cei care au afaceri în derulare și care trebuie să asigure mai mulți bani la bugetul statului prin creșterea fiscalității trebuie să-și asigure și supraviețuirea. Acest lucru face ca anul 2024 să fie în continuare un an de supraviețuire și nu un an de creștere și consolidare economică pentru sectorul privat”, a arătat deputatul AUR de Suceava. El a mai spus că în tot acest context Guvernul a abandonat și preocupările pentru piața europeană de transport, unde companiile românești sunt dezavantajate atât de Pachetele de Mobilitate adoptate recent de organismele Uniunii Europene, cât și de lipsa facilităților Spațiului Schengen pentru România, care întârzie nejustificat să se concretizeze.

Doru Acatrinei a declarat că în următorii ani România va pierde peste 5% din PIB din cauza migrării activității de transport rutier internațional, inclusiv a personalului direct implicat. În final, liderul AUR Suceava îi solicită premierului Marcel Ciolacu să spună clar dacă actualul Guvern are o strategie de dezvoltare economică, dar și dacă poate să precizeze măcar trei măsuri economice luate de acesta menite să ducă la creșterea economiei României și la sprijinirea antreprenorului român. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Suceava Doru Acatrinei consideră că actuala guvernare i-a abandonat pe antreprenorii români.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR Suceava Doru Acatrinei consideră că actuala guvernare i-a abandonat pe antreprenorii români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei