NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 28 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 228 (8452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impact

Primăria Suceava crește cu peste 50 la sută valoarea terenurilor private din zona Metro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valoarea terenurilor private din zona Metro va crește cu peste 50%, în urma proiectului Primăriei Suceava de a extinde rețelele de gaz metan, apă și canalizare până la complexul sportiv pe care îl construiește în apropiere de Metro, conform unor specialiști contactați de ziarul nostru. Experții în imobiliare afirmă că diferența dintre prețul unui teren cu utilități și unul fără utilități este între 30-60%, în funcție de amplasamentul parcelelor față de utilități.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, în conferință de presă, că în ședința Consiliului Local din 28 septembrie va fi supus spre aprobare un proiect referitor la indicatorii tehnico-economici pentru rețeaua de gaz metan la complexul sportiv din zona Metro. Valoarea totală estimată a investiției este de 1,159 milioane de lei, din care peste 965.000 de lei înseamnă lucrările de construcții-montaj.

Primarul a explicat că, deși soluțiile de încălzire prevăzute pentru sala polivalentă și aqua park sunt panourile fotovoltaice și pompele de căldură sol-apă, care folosesc energia pământului pentru a încălzi agentul termic, la baza sportivă încălzirea va fi cu gaz metan. „Aqua park-ul va fi cu apă încălzită, funcțional inclusiv pe timp de iarnă. Specialistul în domeniul energetic ne-a asigurat că se asigură căldura, inclusiv iarna, din pompe apă -sol și panouri, chiar am discutat mult despre asta, dar am zis să avem adus în zonă și gazul metan pentru a avea o doză de siguranță”, a afirmat edilul, subliniind că „aducem gazul metan acolo în zonă, să fie, să nu trebuiască”.

Întrebat dacă la conducta de gaz se vor putea racorda și alți consumatori, Lungu a răspuns că „evident că are o capacitate destul de mare pentru ca, în timp, în măsura în care va fi nevoie, să se poată branșa și alți consumatori”.

În paralel, administrația locală lucrează și pentru extinderea rețelelor pentru celelalte utilități. „Lucrăm și la proiectul de apă și de canalizare, că, Doamne ferește, ne trezim că avem gata sala polivalentă și nu avem utilitățile acolo. Avem un complex sportiv – baza sportivă, sala polivalentă și aqua park, deci vom avea capacitate suficientă [de alimentare]și pentru complex, dar și pentru societăți din zonă. Am avut o discuție cu domnul Groza (n.r. - managerul general al ACET SA, operatorul de apă-canal), să facem o investiție care să mărească capacitatea astfel încât să fie suficientă și pentru dezvoltatorii din zonă”, a arătat primarul Ion Lungu.

Termenul preconizat de acesta pentru finalizarea investițiilor în extinderea rețelelor de utilități, de la aprobarea indicatorilor tehnico-economici până la licitații și execuție, este de un an. Perioada este considerată „realistă”, cel puțin pentru gaz metan, deoarece există deja o conductă în zonă, deci trebuie făcută doar o extindere.

Referitor la aqua park, Ion Lungu a declarat că până în data de 5 octombrie a.c. primăria va primi devizul general și poate chiar studiul de fezabilitate.  

În ceea ce privește impactul investițiilor primăriei asupra pieței imobiliare,  Lungu a afirmat că „valoarea terenurilor nu e problema mea, noi ducem gazul metan strict la complexul sportiv”. „Dacă se termină sala polivalentă până la sfârșitul anului viitor e o mare realizare”, a mai spus primarul Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava crește cu peste 50 la sută valoarea terenurilor private din zona Metro.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava crește cu peste 50 la sută valoarea terenurilor private din zona Metro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei