Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 228 (8452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La final

Drum de tonaj greu, finalizat în timp record la Ipotești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum destinat circulației mașinilor de tonaj greu a fost finalizat în timp record la Ipotești. Constructorul a finalizat lucrările în mai puțin de două luni, iar zilele următoare se vor executa marcajele rutiere și se vor monta semnele de circulație. Este vorba de al doilea tronson al străzii Petru Rareș, care face legătura cu drumul european 85. Este vorba de o lucrare pe o lungime de 1,8 kilometri și pentru care s-au achitat 3,8 milioane de lei.

Dumitru Gulei, primarul comunei Ipotești, a salutat seriozitatea de care a dat dovadă constructorul și spune că a mers aproape zilnic în teren pentru a superviza calitatea lucrărilor. ”Din tot ceea ce am văzut pe parcursul derulării lucrărilor pot spune cu certitudine că a ieșit ceva calitativ. Faptul că totul s-a finalizat în doar două luni mă face să afirm că și în Suceava sunt constructori care merită apreciați și lăudați”, a afirmat Dumitru Gulei.

Lucrările au presupus decopertări din vechiul drum pe adâncimi care au variat între 50 de centimetri și doi metri, iar apoi s-au așezat piatră și piatră concasată adusă din zona de munte, pentru ca în final să se toarne stratul de asfalt. Drumul are o lățime totală de 5,5 metri, iar pe fiecare parte sunt câte 75 de centimetri de acostament cu piatră concasată.

Nu este însă singurul drum pe care se lucrează în comuna Ipotești. Pe strada Pinilor a început în forță un proiect prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. În valoare de 7,8 milioane de lei, proiectul presupune decopertări pe o adâncime de minimum 40 de centimetri, așezare de balast și piatră concasată, iar în final turnarea unui strat de asfalt. Este vorba de un drum cu o lungime de 3,5 kilometri, care va avea și rigole de scurgere carosabile, iar în unele zone se vor face și trotuare. Termenul de finalizare a proiectului este de un an de zile, dar primarul Dumitru Gulei spune că dacă vremea va permite lucrările s-ar putea finaliza chiar anul acesta.

Investiții s-au realizat la Ipotești și în așteptarea anotimpului rece. Prin intermediul GAL Valea Siretului de Jos, de unde a fost alocată suma de 75.000 de euro, s-au achiziționat utilaje necesare pentru iarnă, și nu numai, respectiv un tractor, o remorcă și o sărăriță. Încă 12.000 de euro vor veni în perioada imediat următoare și vor fi direcționați pentru a cumpăra o imprimantă pentru școala din Lisaura și una pentru Primăria Ipotești. Tot prin GAL Valea Siretului de Jos se vor mai aloca 1,635 milioane de euro pentru toate cele 6 unități administrativ-teritoriale care fac parte din componența acestei structuri, ceea ce înseamnă că la Ipotești vor fi direcționați circa 275.000 de euro, bani cu ajutorul cărora se vor realiza alte achiziții necesare bunei administrări a comunei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drum de tonaj greu, finalizat în timp record la Ipotești.
 Vizualizări articol: 3151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Drum de tonaj greu, finalizat în timp record la Ipotești1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei