Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 228 (8452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... Perioada 28 septembrie – 4 octombrie

Târgul Național de Muzică Folk ”Vasile Mardare”

La Gura Humorului are loc vineri și sâmbătă, 29-30 septembrie, Târgul Național de Muzică Folk ”Vasile Mardare”. Eveniment prezentat de Sorin Poclitaru.

 

Expoziția „Zborul mâinii”, la Muzeul de Istorie

Artista Suzana Fântânariu, „doamna gravurii contemporane românești”, a expus marți, 26 septembrie 2023, pentru prima dată la Suceava, la Sala cu Bolți a Muzeului de Istorie.
Cei care doresc să deslușească sensurile și simbolurile creației Suzanei Fântânariu pot să viziteze expoziția „Zborul mâinii”, în perioada 26 septembrie – 29 octombrie 2023. Preț bilet vizitare: 4 lei - adulți, 2 lei - pensionari, 1 leu - elevi/studenți.

 

  • Scriitorul Mihai Tatulici își lansează cartea în mai multe localități sucevene

 

 

Scriitorul Mihai Tatulici își lansează joi, 28 septembrie 2023, la ora 14:00, la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, volumul de nuvele „Vin râmele”. După Vatra Dornei, scriitorul va lansa cartea la Rădăuți, pe 29 septembrie, la ora 14.00, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor”, apoi la Suceava, pe 30 septembrie, la ora 16:00, în Aula Universității „Ștefan cel Mare”. Mihai Tatulici, născut la Rădăuți, va mai călători prin județ, astfel că pe 1 octombrie, la ora 11:00, va avea lansare de carte la Căminul Cultural „Ștefan cel Mare” din Putna, iar pe 2 octombrie, la ora 16:00, iubitorii de carte se vor întâlni cu scriitorul la Centrul Cultural Gura Humorului.

 

  • Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”

 

Ediția a 43-a a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” se desfășoară, în perioada 28 - 30 septembrie 2023, cu un program bogat: proiecții ale filmelor din competiție, vernisaje ale expozițiilor de fotografie, prezentare de carte, program Gopo, ateliere de bandă desenată pentru copii, dezbatere, proiecții în avanpremieră, proiecții speciale ale unor filme consacrate în prezența regizorilor și actorilor din rolurile principale, sesiune Q&A cu participanții la festival. Programul Festivalului cuprinde patru secţiuni în competiţia oficială: film documentar, film studenţesc, film turistic, digiporamă. Detalii complete despre Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului sunt disponibile și pe site-ul Festivalului: www.toamnalavoronet.ro.

 

  • Expoziția „Epidemiile în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare”, la Muzeul de Istorie

 

Muzeul Național al Bucovinei, Arhivele Naționale ale României și Asociația „Dar Development” invită publicul să viziteze, în perioada 22 septembrie – 29 octombrie 2023, Expoziția „Epidemiile în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare”, deschisă la Muzeul de Istorie.
Pe lângă documente sunt prezentate și obiecte sanitare care au fost folosite în scopul eradicării pandemiilor, obiecte ce fac parte din patrimoniul Muzeului Național al Bucovinei și dintr-o colecție privată. Preț bilet vizitare: 4 lei - adulți, 2 lei - pensionari, 1 leu - elevi/studenți.
 


Vineri, 29 septembrie

 

  • Simfonii de toamnă, pe esplanada Casei de Cultură Suceava

 

Cea de-a X-a ediție a evenimentului cultural Simfonii de toamnă, oferit sucevenilor de Clubul Rotary Suceava-Bucovina, va avea loc în data de 29 septembrie a.c., începând cu ora 19:00. Pe scenă vor urca artiștii orchestrei Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești. Sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie și a maestrului de Cor Eduard Dinu, operele și canzonettele vor fi interpretate de artiști instrumentiști și de artiști ai Corului Filarmonicii. La întâlnirea cu publicul sucevean vor veni cu drag soprana Maria Miron-Sirbu, contratenorul Cezar Ouatu și baritonul Iordache Basalic. În prima parte a spectacolului, publicul o va asculta pe soprana Mădălina Stan, acompaniată de pianista Liana Mareș. Concertul va avea loc pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava.

 

  • „Noaptea Cercetătorilor” la Suceava, pe platoul din fața Universității ”Ștefan cel Mare”

„Noaptea Cercetătorilor”, la Suceava, vineri, 29 septembrie, între orele 16:00-22:00 în fața Corpului A al USV și sâmbătă la Solca, Siret și Târgu Neamț. Pe lângă reprezentanții celor 11 facultăți ale USV, Observatorul USV, Casa de Cultură a Studenților USV și Radio USV, la eveniment vor participa și echipe de elevi de la colegii naționale din municipiul Suceava și orașe din județ, școli gimnaziale, precum și alte instituții din județele Suceava și Neamț. Intrarea este liberă.

 

Duminică, 1 octombrie

Drumul Lemnului, Târgul Lăptarilor, la Câmpulung Moldovenesc

 

Drumul Lemnului, Târgul Lăptarilor, la Câmpulung Moldovenesc, duminică, 1 octombrie, începând cu ora 11:00, la Complex BTT (str. Nicolae Bălcescu).

 

 

Miercuri, 4 octombrie

 

Spectacolul „Micul Prinț”

La Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc miercuri, 4 octombrie 2023, la ora 19:00, spectacolul „Micul Prinț”, după Antoine de Saint-Exupéry.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... Perioada 28 septembrie – 4 octombrie.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... Perioada 28 septembrie – 4 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei