Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 228 (8452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pensionarii suceveni au sărbătorit în avans Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Joi, 28 Septembrie 2023 (13:37:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de pensionari suceveni au sărbătorit joi, în avans, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, care a fost stabilită în urmă cu mai bine de trei decenii pentru ziua de 1 octombrie. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Suceava, Vasile Palaghiu, a avut un discurs critic la adresa guvernanților, în special pe tema pensiilor speciale, dar și a inechităților din sistemul de pensii. Acesta a mulțumit primarului Ion Lungu și președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, despre care a afirmat că structura pe care o conduce a colaborat foarte bine de-a lungul anilor, iar cele două instituții au venit mereu în întâmpinarea problemelor ridicate de pensionari.

Primarul Ion Lungu a amintit că de la 1 octombrie pensionarii din Suceava vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport public în comun ale TPL, iar coincidența a făcut ca această dată să fie cea în care se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Gheorghe Flutur a spus și el că nemulțumirile pensionarilor sunt îndreptățite și că politicienii trebuie să rezolve problemele atâta timp cât sunt la putere și în diferite funcții publice. El le-a cerut oamenilor să promoveze Bucovina și le-a spus că finalizarea lucrărilor la autostrada A7 ar putea fi un început pentru întoarcerea acasă a oamenilor care lucrează în străinătate.

Singurul parlamentar prezent la întrunire a fost Mirela Adomnicăi. Ea i-a asigurat pe pensionari că se lucrează la o lege care să elimine inechitățile actuale, dar și de faptul că urmează o indexare a pensiilor cu 14%, care să acopere inflația de anul trecut. Cu ocazia evenimentului de joi au mai vorbit prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, dar și Doenița Stroe, președintele Ligii Pensionarilor din Suceava. În toate discursurile, invitații au mulțumit pensionarilor pentru tot ceea ce au făcut și au ținut să-și exprime respectul pentru acești oameni cu părul alb. Manifestarea s-a încheiat într-o notă optimistă, iar pensionarii și invitații au fost chemați pentru a se prinde într-o horă, pe cunoscuta melodie ”Cântă cucu-n Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni au sărbătorit în avans Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.
 Vizualizări articol: 3238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii suceveni au sărbătorit în avans Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei