Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 226 (8450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Video Art

Elevii suceveni s-au remarcat în Italia, la Festivalul Mondial al Cinematografiei pentru Amatori UNICA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă a Clubului Video ART, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, a participat la cea de-a 83-a ediție a Festivalului anual al Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori (UNICA), eveniment care a avut loc în Italia, la Comacchio, la mijlocul acestei luni.

Echipa clubului a reprezentat România la categoria Jeunesse, respectiv cineamatori sub 25 de ani.

La ediția din acest an, țara noastră a participat cu patru creații cinematografice, toate ale sucevenilor, două ale elevilor de la Clubul Video ART, realizatori Cristian Jescu, Ilinca Onofrei, Simina Curic și Sebastian Colbea, și două ale studenților de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, respectiv Tomasciuc Cosmin Mihai, Alexandru Nechita, ultimele participând la categoria adulți. 

Prof. Viorel Ieremie, coordonatorul Clubului Video ART, a subliniat că „de remarcat este faptul că toate creațiile românești prezente în competiție sunt laureate ale Festivalui internațional Video ART pentru tineret, derulat anual la Suceava, organizat de Colegiul Național <Petru Rareș> și Asociația cultural - educativă <Clubul Video ART>. Faptul acesta constituie o altă dovadă că valoarea festivalului sucevean crește an de an, în condițiile în care creațiile laureate, multe dintre ele, au reprezentat România, ani la rând, în cadrul prestigioasei competiții europene”.

 

  • Recunoaștere pentru echipele sucevene

 

La ediția din acest an din Italia a festivalului UNICA, ca în fiecare an, membrii Clubului Video ART au făcut o bună impresie în rândul participanților, a mai arătat Viorel Ieremie. Potrivit acestuia, spiritul de echipă desăvârșit, disciplina, excelenta comunicare și empatie cu tineri prezenți din alte țări, munca susținută pe parcursul întregului festival, au fost repere ale prezenței tinerilor din România.

Dincolo de participarea la toate activitățile derulate în cadrul festivalului, proiecții, mese rotunde, vizite în locații celebre, unde au fost realizate filme de referință din cinematografia universală, membrii Clubului Video ART și-au propus realizarea unui reportaj caleidoscopic al întregii manifestări, care va fi finalizat în cel mai scurt timp și prezentat publicului în cadrul activităților de club.

La finalul festivalului în cadrul Galei decernării premiilor UNICA 2023 filmele realizate de tinerii suceveni au fost recompensate cu diplomă, o distincție care recunoaște implicit valoarea acestora.

De asemenea, Clubul Video ART a fost recompensat cu Medalia anuală UNICA, o distincție importantă acordată de Uniunea Internațională a Cinematografiei de Amatori, prin intermediul Asociației Naționale a Cinecluburilor din România, celei din urmă revenindu-i misiunea de a alege dintre membrii ei  (cluburi, asociații, persoane fizice) acea entitate care a contribuit în mod hotărâtor la promovarea cinematografiei, cât și la imaginea țării peste hotare.

„Reușita acestei deplasări a fost posibilă prin contribuția logistică și financiară din partea sponsorilor, partenerilor, părinților. În acest sens mulțumim Consiliului Local și dlui primar, care, an de an, susțin necondiționat activitatea de promovare peste hotare, pe care Clubul Video ART o face cu succes”, a mai completat prof. Ieremie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni s-au remarcat în Italia, la Festivalul Mondial al Cinematografiei pentru Amatori UNICA.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni s-au remarcat în Italia, la Festivalul Mondial al Cinematografiei pentru Amatori UNICA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei