Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 226 (8450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiții

Comuna Sadova are peste 75% din drumuri modernizate și o rețea de gaz construită printr-un proiect inițiat cu fonduri proprii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Sadova a reușit să implementeze în ultimii trei ani mai multe proiecte de dezvoltare pentru a transforma această comună din zona de munte a județului într-o localitate turistică în adevăratul sens al cuvântului.

Primarul din Sadova, Mihai Constantinescu, a precizat că în momentul de față 75% din drumurile din comună au fost modernizate sau se află în curs de asfaltare, iar în comună a fost construită o rețea de distribuție a gazului metan din fonduri proprii. Mihai Constantinescu a precizat că din fonduri de la bugetul local s-au asfaltat patru kilometri de drumuri, din care doi în centrul comunei, acolo unde au fost făcute și trotuarele, și încă doi kilometri care fac legătură cu Pojorâta.

„Am început această investiție în toamna anului trecut și am reușit să o finalizăm în 2023. Lucrările au fost de calitate și am reușit să modernizăm două drumuri importante, unul în centrul comunei și cel care face legătura spre comuna Pojorâta, prin zona Hârnei”, a arătat primarul comunei Sadova.

El a adăugat că în momentul de față se lucrează la asfaltarea unui drum cu o lungime de patru kilometri, proiect cu o valoare de 1,5 milioane de euro, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Pe acest proiect avem aproape patru kilometri de asfalt, precum și refacere poduri și podețe și construire de apărări de maluri pe o lungime de circa doi kilometri. Vorbim de o investiție în zona pârâul Zbrancanilor, pârâul Mazăre și zona bisericii Sf. Nicolae din Fundu Sadovei. Acest drum va deservi aproximativ 150 de case din această zonă. Era necesară o astfel de investiție pentru că sunt foarte multe gospodării, iar întreaga zonă este foarte frumoasă și astfel se poate dezvolta mai mult”, a precizat Mihai Constantinescu.

El a ținut să precizeze că pe toată lungimea drumului care se asfaltează au fost construite rețele de apă și gaz metan. De altfel, el a ținut să precizeze că Primăria Sadova a început cu fonduri proprii să construiască rețeaua de gaz metan din comună. Mihai Constantinescu a spus că investițiile în construcția conductelor de gaz au continuat împreună cu operatorul Nova Power Gaz, iar în momentul de față s-a ajuns la o acoperire de 70% din comună cu aceste rețele.

„Din 2020, când am început, și până acum avem peste 17 kilometri de conducte pentru distribuția gazului metan. Important este faptul că cetățenii au început să se racordeze la rețea, iar acum avem în jur de 5 – 10 cereri pe săptămână”, a arătat primarul comunei Sadova. În același timp, el a ținut să mai precizeze că primăria a semnat contractele și a scos la licitație alte două proiecte importante, unul pentru dotarea Școlii Gura Sadovei, cu o valoare de 150.000 de euro, și unul pentru reabilitarea primăriei, ambele finanțate cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Mihai Constantinescu a ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru sprijinul primit pentru implementarea tuturor proiectelor de dezvoltare din comuna Sadova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Sadova are peste 75% din drumuri modernizate și o rețea de gaz construită printr-un proiect inițiat cu fonduri proprii.
 Vizualizări articol: 1237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comuna Sadova are peste 75% din drumuri modernizate și o rețea de gaz construită printr-un proiect inițiat cu fonduri proprii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei