Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 219 (8443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Schimbare încadrare

Procurorii l-au pus sub acuzare pentru omor calificat pe tânărul implicat în șicanarea în trafic cu doi decedați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 22 de ani implicat în accidentul cu doi morți din seara zilei de 20 iunie, de la Frătăuții Vechi, o dublă tragedie produsă în timp ce doi rivali s-au șicanat în trafic, se află în arest preventiv de trei luni de zile, însă se remarcă faptul că la ședința din 14 septembrie s-a solicitat prelungirea arestului pentru infracțiunea de omor calificat.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar încadrarea faptei a fost schimbată din ucidere din culpă în omor calificat. Așadar, anchetatorii nu îl mai tratează pe inculpat ca pe autorul unei omor din culpă, ci ca pe un autor care a avut intenția clară de a ucide atunci când a șicanat mașina din față.

Iar diferența dintre cele două infracțiuni este de mulți ani de pușcărie. 

Omorul calificat se pedepsește cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani.

Sigur, rămâne de văzut și dacă această reîncadrare va fi acceptată și de judecători, când dosarul va ajunge în instanță, însă cert este că s-a făcut pasul decisiv pentru această turnură a anchetei.

 

O rivalitate care s-a soldat cu o dublă tragedie

David Irinel Pleșca, tânărul arestat acum pentru omor calificat, se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes ML și s-a șicanat în trafic cu conducătorul unei mașinii Audi, Marin Dorin Petrescu, din Rădăuți.

Cei doi aveau o rivalitate mai veche, plecată de la o femeie. 

În mașina condusă de Petrescu, un Audi A4, se mai aflau fiica lui, în vârstă de 4 ani, și Petru Dorin Costea, un bărbat în vârstă de 31 de ani.

În seara fatidică, în timp ce se aflau pe drumul județean 178C, la Frătăuții Vechi, autoturismul condus de Marin Petrescu a părăsit carosabilul și a lovit un cap de pod. Pasagerul de pe locul din dreapta, Petru Dorin Costea, a murit pe loc, iar fiica șoferului a fost grav rănită. Din păcate, din cauza leziunilor foarte grave, fetița nu a mai putut fi salvată și a murit câteva ore mai târziu, la spitalul din Iași.

Conflictul dintre cei doi era mai vechi și avea și un motiv clar. Fosta soție a lui Petrescu (mama fetiței decedate) avea acum o relație cu David Irinel Pleșca. Din păcate, de la această rivalitate s-a ajuns la o dublă tragedie.

 

Și al doilea șofer implicat a fost pus sub acuzare

Important de precizat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au pus sub acuzare pentru ucidere din culpă și pe Marin Dorin Petrescu, din Rădăuți, celălalt șofer implicat în accident, cel din mașina căruia au murit fetița sa în vârstă de 4 ani și încă un tânăr în vârstă de 31 de ani.

Alin Marius Pleșca, fratele mai mare al celui arestat acum pentru omor calificat, ne-a contactat în luna iulie a acestui an pentru a prezenta punctul de vedere al fratelui său. Acesta spune că este nedrept ca doar fratele său să fie arestat în acest caz.

”Domnul Petrescu a venit peste fratele meu, acasă, însoțit de acel domn care acum este mort și care l-a amenințat cu moartea pe fratele meu. Știu și anchetatorii, au la dosar faptul că l-au căutat acasă pe fratele meu și l-au provocat. Cum să vii la așa ceva cu fetița de 4 ani în mașină? Fetița nici măcar nu avea centura de siguranță pusă, altfel ar fi scăpat cu viață. Ei au venit și au căutat scandal, apoi se vede pe imagini cum mașina Audi e condusă ba cu viteză, ba șoferul frânează brusc. Între cele două mașini a fost coliziune, nu contestăm asta, însă nu și când a avut loc accidentul. Atunci, șoferul, tatăl fetiței, preocupat să îi facă rău fratelui meu, a pierdut controlul și s-a produs nenorocirea. Ne pare rău la toți pentru ce s-a întâmplat, dar trebuie să fim corecți, să spunem ce s-a întâmplat și că nu doar fratele meu trebuie să răspundă”, a declarat Alin Marius Pleșca.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Suceava urmează să decidă dacă îi vor trimite în judecată pe ambii însă cert este că în cazul lui David Irinel Pleșca s-a schimbat încadrarea, în infracțiunea de omor calificat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii l-au pus sub acuzare pentru omor calificat pe tânărul implicat în șicanarea în trafic cu doi decedați.
 Vizualizări articol: 5962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorii l-au pus sub acuzare pentru omor calificat pe tânărul implicat în șicanarea în trafic cu doi decedați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei