Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 219 (8443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru autori ar fi participat la tăierea și furtul de lemn în urma căruia polițiștii au fost atacați în pădure

Luni, 18 Septembrie 2023 (19:27:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul violențelor care au avut loc vineri seară în pădurea din apropierea satului Mironu, comuna Valea Moldovei, unde polițiștii care au organizat un flagrant pentru a prinde hoți de lemne au fost atacați cu furci și cu pari, nu este una deloc simplă. Deoerece scenele violente au avut loc pe timp de noapte, identificarea celor implicați în atacul asupra polițiștilor este complicată. Singurul atacator identificat este bărbatul care a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu o plagă împușcată în coapsă și care ar fi fost unul dintre cei doi atacatori principali.

Ieri, în cadrul anchetei, erau verificate mai multe variante.

Cert este că imaginile surprinse de camerele tip ”body-cam” ale polițiștilor arată un atac de o mare violență, agresorii venind amenințător cu obiecte contondente spre cei doi polițiști din echipaj și aruncând cu acestea înspre ei.  

În altă ordine de idei, cei doi tineri prinși la furat lemne în pădure au fost puși în libertate după 24 de ore de arest, sub măsura controlului judiciar.

În cazul lor, fiind vorba de infracțiunea de tăiere fără drept și furt de arbori, nu s-a considerat că se impune solicitarea măsurii de arest preventiv.

 

·       Au pus la pământ opt arbori specia molid. La tăiere ar fi participat și un copil de 13 ani  

 

Nicolae Vasile și Florin Troia au revenit așadar în casele lor după 24 de ore de arest, dar au impuse restricții și obligații de la care nu au voie să se abată. 

Ancheta arată că la tăierea copacilor au mai fost și doi complici minori, unul dintre ei în vârstă de doar 13 ani. Ultimul nu răspunde penal, astfel că acțiunea penală a fost declanșată față de trei dintre ei.  

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, în primă fază, vineri, în jurul orei 20.00, grupul de hoți a tăiat din fondul forestier al Asociației Obștei de Pădure Valea Seacă,  din comuna Valea Moldovei, sat Mironu, un număr de opt arbori specia molid, cu diametre cuprinse între 30 cm și 50 cm, după care au depozitat lemnul pe un drum forestier, cu scopul de a-l transporta ulterior cu atelajele hipo la domiciliu.

 

·       O pândă în noapte, urmată de atacul ”familiei extinse” de la Mironu.  

 

Un echipaj de poliție a intervenit în urma sesizării personalului de la Ocolul Silvic Bucovina din zona Păltinoasa, care a anunțat că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

La fața locului s-a deplasat în regim de urgență un echipaj de la Secția de Poliție Rurală 10 Gura Humorului, fiind solicitat și sprijinul unui echipaj de jandarmi.  Polițiștii ghidați de personalul silvic au găsit mai multe cioate și lemn tăiat.

În locul în care se afla lemnul tăiat a fost organizată o acțiune de pândă, iar pe la ora 23.00 din noapte cei patru autori au revenit cu două căruțe pentru a încărca cantitatea de aproximativ 5 mc lemn tăiată ilegal. 

Polițiștii au reușit să-l prindă doar pe unul dintre hoți. Ceilalți au fugit spre sat, unde s-a dat alarma în ”familia extinsă” de la Mironu. Spunem asta fiindcă este vorba de o familie foarte numeroasă care se adună imediat când este vorba de scandaluri sau alte evenimente de acest gen. Din păcate, aceasta este o caracteristică a comunității rome de la Mironu, iar scandaluri precedente au necesitat intervenția a numeroase forțe de la Poliție și Jandarmerie.  

 

·       Salvat de medici după ce a ajuns la Spitalul Județean în șoc hemoragic, împușcat în coapsă

 

La câteva minute distanță polițiștii au sesizat că dinspre satul Mironu se deplasează un grup mare de indivizi înarmați cu furci și cu pari.

Doi indivizi s-au îndreptat spre polițiști cu furci și cu pari, încercând să îl elibereze pe tânărul încătușat.

Polițiștii au efectuat în regim de urgentă somațiile legale și apoi au tras spre picioarelor celor doi.

Inițial, s-a crezut că atacatorii nu au fost atinși de gloanțe, dar ulterior o femeie a sunat la 112 și a cerut ajutor pentru un bărbat care sângerează puternic într-o căruță.

Bărbatul a fost găsit de polițiști și echipajul medical deplasat la fața locului, având o plagă împușcată la nivelul coapsei stângi, cu sângerare puternică.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava conștient și cooperant, dar în șoc hemoragic. Starea sa a fost relativ gravă, având în vedere timpul lung de la împușcare, însă a fost stabilizat.

Ultrajul comis de atacatori asupra polițiștilor pare evident (imaginile video vor fi probabil proba forte la dosar) și este probabil o chestiune de timp, de zile, până se va ajunge la punerea lor sub acuzare.

În cazul infracțiunii de ultraj, ancheta se face direct de procuror, în cazul de față un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru autori ar fi participat la tăierea și furtul de lemn în urma căruia polițiștii au fost atacați în pădure.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru autori ar fi participat la tăierea și furtul de lemn în urma căruia polițiștii au fost atacați în pădure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei