Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 219 (8443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Debut promițător pentru noua stagiune a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava

Luni, 18 Septembrie 2023 (21:33:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finele săptămânii trecute a însemnat un nou început pentru teatrul sucevean, care luna aceasta sărbătorește și opt ani de la înființare.

Stagiunea 2023 - 2024 a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava a fost deschisă vineri seara cu vernisajul expoziției de grup „Misterul formelor”, în cadrul căreia pot fi admirate creațiile a șapte artiști plastici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.

La vernisaj, în fața publicului au fost prezenți doi dintre ei: Lucia Pușcașu și Sebastian Rațiu, din Filiala UAPR Suceava. Restul au fost reprezentați de creațiile lor, care pot fi admirate în spațiul expozițional al teatrului, la etaj.
Vernisajul s-a bucurat de prezența unor oaspeți de seamă, precum regizorul Radu Afrim, cu renume la nivel european, scenograful Cosmin Florea,precum și subsecretarul de stat Doina Iacoban, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Evenimentul s-a bucurat și de implicarea elevului Luca Morar, de la Colegiul “Ciprian Porumbescu”, care a interpretat la vioară trei melodii din repertoriul internațional.

De la expoziție, oaspeții au fost invitați în sala de spectacole, unde la cererea publicului sucevean, au fost programate cele două spectacole cu care teatrul sucevean a fost prezent în festivalul de la Avignon: „Rinocerii” de Eugène Ionesco, în regia lui Alain Timár – vineri seara și „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár, sâmbătă seara.

Ambele s-au bucurat de o bună prezență a publicului și de o mulțime de aplauze, acum, după ce au fost jucate de zeci de ori la rând, fiind prezentate în cea mai bună formă a lor.

„Stagiunea a debutat foarte bine, ne-am bucurat de prezența în sală a multor spectatori, dar și a unor oaspeți de seamă din lumea artistică din România - regizorul Radu Afrim și scenograful Cosmin Florea, care au apreciat spectacolele și actorii. Am vorbit deja de un proiect viitor și sperăm ca stagiunea viitoare să avem o producție Radu Afrim la Suceava”, a declarat managerul TMMVS, Angela Zarojanu.

Radu Afrim este unul dintre cei mai cunoscuți regizori români de teatru la nivel mondial, foarte talentat, sofisticat, dar și controversat, în același timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debut promițător pentru noua stagiune a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Debut promițător pentru noua stagiune a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei