Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 219 (8443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răscoală la Mironu

Polițiști atacați în pădure, focuri de armă și atacator împușcat în coapsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violențe extreme au avut loc vineri seară în pădurea din apropierea satului Mironu, comuna Valea Moldovei, după ce un echipaj de poliție a intervenit în urma sesizării personalului de la Ocolul Silvic Bucovina, din zona Păltinoasa, care a anunțat că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

La fața locului s-a deplasat în regim de urgență un echipaj de la Secția de Poliție Rurală 10 Gura Humorului, fiind solicitat și sprijinul unui echipaj de jandarmi.  Polițiștii ghidați de personalul silvic au găsit mai multe cioate și lemn tăiat, astfel că au rămas în zonă bănuind că hoții vor reveni cu căruțele, pentru a încărca lemnul, după un mod de operare cunoscut.

 

Scăpat de polițiști, a dat alarma prin telefon și a pornit răscoala

Doi tineri cu două căruțe au ajuns ulterior la fața locului.

Seara grea pentru polițiști avea să înceapă din acel moment. Cei doi au fugit, unul fiind prins și încătușat, în timp ce al doilea tânăr și-a pierdut urma într-o zonă greu accesibilă. Acesta din urmă a dat alarma prin telefon în sat, la Mironu.  

După aproximativ 5 minute de la eveniment, mai multe persoane au fost observate de către polițiști deplasându-se dinspre satul Mironu către liziera pădurii, având în mână obiecte contondente și ascuțit-înțepătoare, manifestându-se amenințător și agresiv verbal la adresa polițiștilor. 

Polițiștii au solicitat echipaje de sprijin de la nivelul Poliției Orașului Gura Humorului, Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava și IJJ Suceava.

 

Momente critice pentru cei doi polițiști din echipaj

Cei doi polițiști din echipaj, însoțiți de un jandarm, au trebuit însă să gestioneze singuri situația delicată, până la sosirea ajutoarelor.

Doi indivizi (tații celor doi tineri prinși la furat lemne, avea să se stabilească ulterior) s-au îndreptat spre polițiști cu furci și cu pari, încercând să îl elibereze pe tânărul încătușat.

A fost momentul în care polițiștii au scos pistoalele și au tras. Situația din pădure a fost atât de delicată încât polițiștii au fost nevoiți să tragă spre picioarele celor doi. care le amenințau viața.

Abia atunci agresorii au făcut pasul înapoi și au fugit.

 

A fugit pe picioarele lui, dar apoi a intrat în șoc hemoragic

După ce s-au tras focurile de armă, în zonă au ajuns echipajele suplimentare de la nivelul Poliției Orașului Gura Humorului, dar și echipaje de jandarmi și grupa de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, romii fugind la casele lor.

Cei doi împușcați la nivelul picioarelor fugiseră și ei și s-a bănuit că au fost doar ușor atinși de gloanțe.

Ulterior, o femeie din anturajul agresorilor a sunat la 112 și a sesizat că bărbatul ei sângerează puternic după ce a fost împușcat.

Bărbatul a fost găsit de polițiști și echipajul medical deplasat la fața locului, având o plagă împușcată la nivelul coapsei stângi, cu sângerare puternică.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, conștient și cooperant, dar în șoc hemoragic. Starea sa a fost relativ gravă, având în vedere timpul lung trecut de la momentul rănirii prin împușcare și până la preluarea lui de către echipajul medical.

”Bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani a ajuns la UPU Suceava cu o plagă împușcată la nivelul coapsei stângi, instabil hemodinamic, cu șoc hemoragic. După stabilizare si efectuarea investigațiilor a fost internat pe Secția de Chirurgie”, a transmis Spitalul Județean Suceava.

Așadar, bărbatul a fost în stare gravă dar a fost stabilizat.   

 

Tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și ultraj

Echipa de cercetare complexă i-a identificat pe parcursul nopții pe toți cei implicați, respectiv pe cei doi tineri prinși la furat lemne și pe cei care au atacat polițiștii.  

Primii vor răspunde pentru furt de arbori și tăiere ilegală, iar ceilalți doi pentru ultraj. 

Materialul lemnos identificat la fața locului a fost ridicat și predat pădurarului, constatându-se că a fost vorba de 14 piese de material lemnos - o cantitate de peste 5 mc lemn.

”Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, urmând a se dispune măsuri procesuale față de persoanele implicate conform încadrărilor juridice și participației penale.

De asemenea, s-a întocmit și înaintat unității de parchet competente documentația necesară în vederea desfășurării de către procurorul de caz a cercetărilor cu privire la întrunirea elementelor constitutive ale infracțiunii de ultraj”,  a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu. 

După cum se știe, la Mironu au fost de-a lungul anilor numeroase episoade agresive, de regulă romii având conflicte degenerate între ei, care au necesitat ca numeroase forțe de poliție să intervină în acest sat, ba chiar să rămână timp de mai multe zile în comunitate pentru monitorizare.

 

Două rețineri în arest pentru furt de arbori. Anchetă pentru ultraj față de doi bărbați, unul din ei aflat în spital

Având în vedere că unul dintre atacatorii polițiștilor este încă în spital, abia stabilizat, și că încă se lucrează la documentarea infracțiunii de ultraj (foarte relevante vor fi și camerele tip Body-Cam ale agenților din echipaj), inițial, sâmbătă, s-a luat măsura reținerii în arest a celor doi indivizi prinși la furat lemne, în pădure.

Nicolae Vasile și Florin Troia au fost introduși, sâmbătă seară, în arestul poliției județene, pentru comiterea infracțiunii de tăiere fără drept și furt de arbori. Cei doi tăiaseră și se pregăteau să încarce în căruțe mai bine de 5 mc de lemn.

Alți doi membri ai familiei Troia au fost principalii atacatori ai polițiștilor și foarte probabil ancheta și urmărirea penală se vor îndrepta în curând și către ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiști atacați în pădure, focuri de armă și atacator împușcat în coapsă.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiști atacați în pădure, focuri de armă și atacator împușcat în coapsă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei