Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 214 (8438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Utilitar

Primăria Suceava vrea să amenajeze trotuare pe lângă cimitirele Pacea Vechi și Pacea Nou, până la Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două cărări formate de o parte și de alta a străzii Parcului, pe lângă cimitirele Pacea Vechi și Pacea Nou, până la Cetatea de Scaun a Sucevei, vor fi amenajate ca trotuare, din primăvara anului viitor, a declarat primarul Ion Lungu.

Zona de la intersecția străzii Parcului cu șoseaua spre Ipotești, până la Cetate, este intens circulată atât auto, cât și pietonal, îndeosebi cu ocazia evenimentelor organizate la Cetatea de Scaun, la Muzeul Satului Bucovinean și la restaurantele de pe platoul Cetății. În timpul sezonului estival, sute de oameni care vizitează cele două obiective turistice sau participă la concertele și manifestările organizate în zonă aleg să facă o plimbare pe jos din oraș până la Cetate și înapoi și merg pe carosabil, riscând să fie victima unui accident, mai ales după lăsarea întunericului.

Municipalitatea a făcut un prim pas în această vară, când a refăcut aleea care traversează parcul Șipote pe lângă Centrul de conservare și restaurare al Muzeului Național al Bucovinei, care scurtează drumul spre Cetate și spre cele două cimitire.

Treptele și aleea din piatră cubică au fost reparate și au fost montate bănci pentru odihnă.

Cetatea de Scaun, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea și principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, este cel mai important obiectiv turistic al municipiului Suceava. În perioada mai-august este deschisă pentru vizitare până la ora 22.00, cu ultima intrare la ora 21.00. În septembrie și octombrie este deschisă până la ora 20.00, în noiembrie, până la ora 19.00, iar în decembrie, ianuarie, februarie, până la ora 18.00. Printre evenimentele de amploare organizate în această incintă se numără Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare”, concertele de muzică clasică, rock, populară sau religioasă.

Cimitirul Pacea Vechi, funcțional din primăvara anului 1887, adăpostește de asemenea câteva monumente istorice: mormântul prințului George Cantacuzino, mare logofăt al Moldovei, reînhumat la Pacea după ce a fost adus probabil din cimitirul de la Solca sau din cel al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou; cripta-cavou a familiei dr. Otto Binder (1914); mormântul lui Simion Florea Marian (1907); cripta-cavou a familiei Rodzina Sessuski Hasenorzow (1834); mormântul lui Grigore Vindereu (1826). Tot aici se află mormintele scriitorilor Vasile Bumbac, Ion Grămadă, Onu Cazan, ale artiștilor Alexandru Bidirel și Vladimir Florea, al omului de știință Alexandru Leca Morariu, ale personalităților locale Franz Des Loges, Albert Fuchs von Braunthal, Animpodist Dașchevici, Ștefan Dracinski, Dimitrie Isopescu, Samuil Isopescu, Ștefan Ștefureac etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să amenajeze trotuare pe lângă cimitirele Pacea Vechi și Pacea Nou, până la Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava vrea să amenajeze trotuare pe lângă cimitirele Pacea Vechi și Pacea Nou, până la Cetatea de Scaun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei