Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 214 (8438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei autori ai unei agresiuni sălbatice comise asupra a doi frați și-au aflat pedepsele

Marţi, 12 Septembrie 2023 (17:23:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri din Dolhasca, care s-au năpustit cu bâtele asupra a doi frați, la domiciliul acestora din urmă, lovindu-i și provocându-i leziuni grave unuia dintre ei, au fost condamnați de magistrații de la Tribunalul Suceava pentru comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu, loviri sau alte violențe, respectiv tentativă de omor.

Cei trei agresori, care se află în arest preventiv de la finele lunii noiembrie a anului trecut, au încasat pedepse importante, grosul anilor de pușcărie provenind din infracțiunea de tentativă de omor.

Ceva mai ușor a scăpat un agresor care era minor, în timp ce principalul autor are de executat mai bine de 6 ani de închisoare.

Din ancheta polițiștilor de la Investigații Criminale, efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, rezultă că pe 13 noiembrie 2022, în jurul orei 22:45, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și în baza unei înţelegeri prealabile, înarmaţi cu obiecte contondente dure (bâte din lemn), cei trei inculpați au pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanelor vătămate (frați) şi au exercitat acte de violenţă multiple asupra acestora.

Unul dintre frați a încasat multiple lovituri cu bâtele din lemn, cât şi cu pumnii şi picioarele în zone vitale ale corpului, în special la nivelul capului, suferind leziuni grave, ce au necesitat pentru vindecare 70-80 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

Inculpatul minor și unul dintre inculpații majori au exercitat acte de violenţă şi asupra celuilalt frate, aplicându-i lovituri cu o sticlă şi cu un par din lemn în zona capului.

Conform sentinței Tribunalului Suceava, Andrei Cubic a primit 5 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor, 1 an pentru violare de domiciliu, 1 an pentru loviri și alte violențe, pedeapsa rezultantă fiind de 6 ani și 2 luni de închisoare.

Narcis Vișan a fost condamnat și el la o pedeapsă rezultantă de 5 ani și 10 luni de închisoare.

Mai ușor a scăpat David Cubic (minor la data comiterii faptei) - 2 ani și 8 luni de detenție pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, tentativă de omor şi loviri sau alte violenţe.  

Cei trei inculpați se află în penitenciare, respectiv în Penitenciarul de minori Tichilești, executând așadar în jur de 10 luni din pedepse fiecare.

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au menținut măsura arestului preventiv pentru toți trei, până când sentința va rămâne definitivă.

De precizat că principala victimă a celor trei, care a fost aproape ucisă în bătaie, are de primit 200.000 de lei daune morale, inculpații fiind obligați să achite suma în solidar.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei autori ai unei agresiuni sălbatice comise asupra a doi frați și-au aflat pedepsele.
 Vizualizări articol: 2508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei autori ai unei agresiuni sălbatice comise asupra a doi frați și-au aflat pedepsele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei