Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 150 (8374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Perioada 29 iunie – 5 iulie

Unde fugim de-acasă...

Zilele Municipiului Rădăuți

În perioada 29 iunie – 2 iulie 2023, la Rădăuți vor avea loc Zilele Municipiului Rădăuțiși a XXX-a ediție a Festivalului Internațional de folclor „Arcanul”. Joi, 29 iunie, procesiune religioasă cu moaștele Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți. Sâmbătă, pe 1 iulie, concert Nicole Cherry și YNY Sebi; Duminică, 2 iulie, concert: Vali Boghean & Band și Andra & Band.

 

Joi, 29 iunie

Lansarea primului roman al scriitoarei Violeta Cîmpan

Pe 29 iunie 2023, de la ora 12.00, sunteți invitați la Salonul Alb al Casei de Cultură ”Platon Pardău” Vatra Dornei pentru lansarea primului roman al scriitoarei Violeta Cîmpan. După lansarea volumului ”Vieți înlănțuite”, tot la Salonul Alb, va fi vernisată și Expoziția de Fotografie „Cărări Spre Lumină”, semnată de scriitorul Paul Brașcanu. Evenimentul este organizat de Asociația Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor, invitații speciali fiind Mariana Stancu, dir. Editura „Cronedit” Iași și Valeriu Stancu, scriitor.

 

„Rezonanțe Udeștene”, ediția a XXVII-a

Festivalul-Concurs Național de Literatură „Rezonanțe Udeștene”, ediția a XXVII-a, se va desfășura, în perioada 29-30 iunie 2023, la Suceava, Udești - Ciprian Porumbescu. Joi, 29 iunie 2023, la ora 10:00, la Biblioteca Bucovinei, Sala de Artă „Elena Greculesi”, are loc deschiderea festivalului. Vineri, 30 iunie, începând cu ora 9:00, în comuna Udești, vor avea loc pomenirea celor 4 mari personalități literare pe care le-au dat acele pământuri (Magda Isanos, Eusebiu Camilar, Mircea Motrici, Constantin Ștefuriuc) și o întâlnire cu alți poeți și scriitori, iubitori de obște, cetățeni ai comunei, la temelia posterității lor.

 

Procesiune, la Rădăuți

Joi, 29 iunie, de la ora 19.00, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuți și ale Sfântului Teodosie de la Brazi care se află la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți va fi scoasă într-o procesiune pe un traseu care va fi numit ”Drumul Sfântului”.

 

Vineri, 30 iunie

Filmul „Experimentul Pitești”, la Casa de Cultura Vatra Dornei

De la ora 18:00, filmul „Experimentul Pitești”, la Casa de Cultura Vatra Dornei.

Proiecția filmului vine, în premieră pentru spectatorii din Vatra Dornei, și cu o expoziție unicat care va fi deschisă publicului doar pe perioada evenimentului: exponate care au aparținut studenților trecuți prin experimentul de la Pitești, lucrări de artă și obiecte din timpul filmărilor lung-metrajului. Un obiect de mare valoare este cerga purtată de către Constantin Merisca în anii de detenție, exponat oferit regizoarei ca donație. Constantin Merisca este unul dintre studenții care au trecut prin închisoarea de la Pitești. Expoziția va fi remunerată pecuniar în urna din Salonul Alb al Casei de Cultură. Biletele se găsesc la Casa de Cultură și pot fi achiziționate de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 sau cu o oră înaintea proiecției. Preț bilet: 22 lei.

 

Concert la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc

La Mansarda Muzeului Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc va  avea loc vineri, 30 iunie, de la ora 19:00, concertul muzicianului italian Ranter's bay aka Niet F-n!

„Vino să asculți peisajele sonore electro-avangarde ale unui artist cu o carieră de peste douăzeci de ani și 30 de albume scoase pe piață! Intrare liberă, donație pentru artist recomandată”, anunță organizatorii.

 

Colosseum Tournament 39, la Suceava

Cetatea de Scaun a Sucevei va găzdui vineri, cu începere de la ora 17.00, o interesantă gală de kickboxing din circuitul Colosseum Tournament. Evenimentul se anunță unul grandios, urmând a fi transmis în direct de către DigiSport și de alte 80 de posturi de televiziune și platforme online din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia, Colosseum Tournament 39.

 

Duminică, 2 iulie

Vernisajul expoziției Nicolae Grigorescu - mereu surprinzător, la Muzeul de Istorie

Muzeul Național al Bucovinei organizează duminică, 2 iulie 2023, la ora 17:00, vernisajul expoziției Nicolae Grigorescu - mereu surprinzător, care va avea loc la Muzeul de Istorie din Suceava, str. Ștefan cel Mare nr. 33.  Vor fi expuse 77 de lucrări provenite de la șapte muzee din țară: Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu – Quintus”, Muzeul Național Brukenthal, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și de la Muzeul Național al Bucovinei. Expoziția va fi deschisă până pe 3 septembrie 2023.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei