Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 147 (8371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Invitați de seamă

Delegații din cinci orașe înfrățite și cinci „cetățeni de onoare”, pe scena Zilelor Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivitatea de deschidere oficială a Zilelor Sucevei, ediția 2023, care a avut loc sâmbătă, a inclus mai multe momente speciale, cu invitați de seamă.

„Orașul nostru se transformă în bine în fiecare zi, facem eforturi la Primărie în acest sens. Suceava este un oraș frumos, pe care îl apreciază mult cei care îl vizitează. Este o bătălie pe care o duc zi de zi la Primărie, în acest sens, dar pe care nu aș putea să o câștig fără ajutorul celor care ne sunt alături. Iar, în această privință, am să-l invit aici, alături de mine, în primul rând pe președintele CJ, Gheorghe Flutur, dar și pe parlamentarii de Suceava Ioan Balan, Bogdan Gheorghiu, Daniel Cadariu, dar și prefectul Alexandru Moldovan și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc”, a spus primarul Ion Lungu.

După un scurt salut prietenesc adresat de Zilele Sucevei, aceștia au revenit în public, pe esplanadă, iar pe scenă au fost invitați reprezentanții celor cinci delegații din orașele înfrățite: Betleem, Cernăuți, Chișinău, Soroca și Karavas.

Mesajele călduroase ale acestora au fost însoțite de invitații de vizitare de către suceveni a orașelor pe care le reprezintă, mai ales că există și foarte multe legături istorice cu mare parte dintre ele.

Următorii invitați de seamă pe scena Zilelor Sucevei au fost „cetățenii de onoare” desemnați recent, prin decizii de Consiliu Local, cinci la număr, din care unul reprezentat de soție, fiind titulatură acordată post-mortem.

Dr. Viorel Gașpar, președintele Clubului național Bucovina al crescătorilor și proprietarilor de câini din rasa „Ciobănesc de Bucovina”, arheologul și istoricul Ion Mareș, profesoara Mirozâna Săhleanu (fost director adjunct al Colegiului Alimentar timp de 24 de ani), silvicultorul și scriitorul Cezar Straton au urcat pe scenă, în fața publicului numeros, pentru a le fi înmânate buchete de flori și diplomele de „Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava”.

Pentru fostul jurnalist și scriitor Mircea Motrici, florile și diploma au fost luate de către soția acestuia, Rozalia, care a oferit cadou primarului cea mai recentă carte tipărită din scrierile acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegații din cinci orașe înfrățite și cinci „cetățeni de onoare”, pe scena Zilelor Sucevei.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegații din cinci orașe înfrățite și cinci „cetățeni de onoare”, pe scena Zilelor Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei