Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 144 (8368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În acest weekend

Lechaim Câmpulung - Zilele culturii evreiești, la Muzeul Arta Lemnului și sinagoga din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Arta Lemnului și Centrul de informare turistică Rarăul din Câmpulung Moldovenesc organizează, în zilele de 24 și 25 iunie a.c., evenimentul Le'chaim Câmpulung - Zilele culturii evreiești. În cadrul evenimentului, sâmbătă, la ora 17.00, va avea loc un tur al Sinagogii Vechi din oraș, ghidat de dr. Dina Feldman, de la ora 18.00, tot în sinagogă, este programată proiecția filmului documentar „Ultimii evrei câmpulungeni”, realizat în 2018 de Bogdan Stamatin, iar de la ora 20.30, în grădina Muzeului Arta Lemnului va fi un concert live de muzică klezmer cu formația Mazel Tov din Cluj-Napoca. Duminică, de la 12.00 la 14.00, dr. Dina Feldman va face un tur ghidat în cimitirul evreiesc din oraș, iar de la ora 17.00 până la 17.30 Gaby Fainaro va prezenta gastronomia evreiască, apoi în cadrul secțiunii „Evrei câmpulungeni renumiți”, de la ora 18.00 până la 18.30 tot ea va susține o prezentare a designerului israelian Dora Gad. De la ora 19.00 până la 19.30, Moshe Venger, fiul lui Baruch „Beno” Venger, născut la Câmpulung Moldovenesc și primul primar al orașului Karmiel, în anii '70, va vorbi despre tatăl său, câmpulungeanul care a fondat un oraș în Israel. Municipiul Câmpulung Moldovenesc este, de altfel, înfrățit cu orașul Karmiel din anul 2018. Accesul la toate evenimentele este gratuit.

 „Încercăm să revitalizăm descoperirea patrimoniului cultural pe care comunitatea evreiască l-a lăsat în urmă la Câmpulung Moldovenesc și să ducem mai departe schimburile culturale cu descendenții acestora”, afirmă organizatorii. Menționăm că atât dr. Feldman, cât și Gaby Fainaro sunt descendente din familii evreiești din Câmpulung Moldovenesc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lechaim Câmpulung - Zilele culturii evreiești, la Muzeul Arta Lemnului și sinagoga din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lechaim Câmpulung - Zilele culturii evreiești, la Muzeul Arta Lemnului și sinagoga din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei