Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 138 (8362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La o despărțire

Ne-a părăsit dureros de repede dr. Mihai-Simucă Cristof, colegul nostru până de curând, după o îndelungată și nemiloasă suferință. Trecând peste emoția și tristețea momentului, încercăm să evocăm amintiri despre un chirurg de excepție.

Dăruit cu talent, l-a pus în lucrare operând mii și mii de pacienți, mulți dintre ei cu patologii grave, necesitând operații dificile sau riscante. Victime ale accidentelor sau agresiunilor, oameni care au ajuns la capătul speranței, toți, prin mâinile sale pricepute, au primit vindecare, alinarea suferinței sau o nouă șansă.

L-am cunoscut prima dată în 1999 ca rezident. A fost cel care m-a luat drept colaborator apropiat pentru câteva luni și am remarcat, încă de atunci, simțul clinic și orientarea rapidă spre diagnostic, într-o vreme când investigațiile disponibile erau incomparabil mai puține și trebuia să te bazezi foarte mult pe cunoștiinte și flerul clinic.

Am admirat de multe ori siguranța gesturilor chirurgicale și curajul responsabil în fața cazurilor grele. Măsurat la vorbă, prefera să tacă și să facă ceea ce trebuie.

Avea un fin simț al umorului, era un om cultivat și citit, un mare iubitor al sportului și chibiț al fotbalului, îndeosebi.

Se bucura reținut de reușite și privea mereu la următoarea provocare cu siguranța celui care știe că are la activ o experiență solidă.

Am făcut multe gărzi împreună și, la fel ca și ceilalți chirurgi, eram încredințați că alături de el putem rezolva orice caz.

A știut să fie un coleg agreabil și am petrecut împreună multe momente frumoase; sunt de neuitat pauzele de cafea (și o țigară pentru el) când am povestit, am glumit și ne-am amuzat sau am vorbit de lucruri serioase.

Ne vom aminti mereu cu drag de mersul lui hotărât, dar niciodată grăbit, de vocea și de apelativele lui și de mustața lui inconfundabilă!...

Drum bun spre veșnicie, Mihai!

Dumnezeu să te odihnească.

Dr. Valeriu Gavrilovici

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La o despărțire.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La o despărțire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei